Zo maak je de perfecte cheesecake

Cheesecake is ontzettend populair. De combinatie van zoet, zacht en smeuïg valt bij velen in de smaak. Deze uit Amerika overgewaaide taart is bovendien ook nog eens vrij eenvoudig zelf te maken, zonder pakjes of zakjes te gebruiken. Om te zorgen dat jouw cheesecake perfect uit de oven komt, zetten we een aantal handige baktips voor je op een rij. 

 

1. Bak lang(er), op een lage(re) temperatuur

De meest voorkomende ‘fout’ bij cheesecake is dat er een flinke scheur ontstaat in het kaasmengsel. Om scheuren in je cheesecake te voorkomen, is het aan te raden om de cheesecake rustig en op een lage temperatuur te bakken; bijvoorbeeld 45-60 minuten op zo’n 120 graden. Een te hete oven zorgt er namelijk voor dat de cheesecake te snel gaat rijzen, waardoor deze tijdens het afkoelen, en soms al tijdens het bakken, gaat scheuren.

 

2. Voeg bloem toe aan het kaasmengsel

Een andere manier om scheuren in het kaasmengsel te voorkomen, is door enkele eetlepels bloem toe te voegen. Eén of twee eetlepels is doorgaans al meer dan voldoende. In de traditionele Amerikaanse cheesecake wordt bloem zelfs standaard als ingrediënt gebruikt. Het toevoegen van bloem creëert een wat drogere en stevige(re) cheesecake. Het is maar net wat je lekker vindt. 

3. Laat de cheesecake afkoelen in de oven

Al is de drang nog zo groot; haal de cheesecake niet direct uit de oven. Zet de oven uit, indien mogelijk de deur op een kier en laat de cheesecake tenminste 30 minuten afkoelen in de oven. Vervolgens haal je de cheesecake uit de oven en verplaats je deze naar de koelkast. Op die manier voorkom je dat het kaasmengsel te snel afkoelt en zal gaan inzakken.

4. Verbloem je ‘fouten’ met toppings

Is jouw cheesecake onverhoopt toch gaan scheuren of inzakken? Maak een lekkere topping en niemand zal het door hebben. Toppings die goed samengaan met cheesecakes zijn bijvoorbeeld mascarpone- of slagroom, meringue, lemon curd, vruchtengelei of een coulis. Ook kun je simpelweg een laag verkruimelde koekjes over je cheesecake strooien.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS