Een dag varen op een boot? Dit heb je nodig!

Genieten van lange, ontspannende dagen op het water met familie en vrienden: er is niets fijner dan een zonnige dag op een boot doorbrengen. Toch zijn er ook een aantal dingen om aan te denken en met een klein beetje planning van tevoren weet je straks zeker dat je niks mist aan boord. In dit artikel vertellen we wat je absoluut niet mag missen aan boord!

1. Spullen voor jouw veiligheid

Je veiligheid aan boord is het allerbelangrijkste. Stel je voor dat het weer ineens omslaat, of er gebeurt wat waardoor je misschien in een onveilige situatie belandt, dan is het prettig dat je jezelf veilig kunt houden. Daarnaast zit ongeluk in een klein hoekje, dus ook hier kun je beter maar rekening mee houden. Denk dus aan zwemvesten en stootwillen, maar ook aan een EHBO-doos. 

2. Koelbox en attributen

Wanneer je gaat varen, heb je misschien wel een aantal activiteiten bedacht die je wilt gaan doen. Denk aan picknicken op de boot of een nabij gelegen eilandje of lekker zwemmen of hangen achter de boot in een band. Hoe dan ook: het is belangrijk op het water om altijd genoeg eten en drinken bij je te hebben. Er zijn vaak niet veel plekken in de buurt waar je dit kunt kopen en open water op een zonnige dag vraagt om genoeg hydratatie.

3. Reserveonderdelen

Het vervelendste wat er kan gebeuren midden op het water is dat je buitenboordmotor stuk gaat. Helaas is dit wel een feit: het kan zomaar gebeuren. Daarom is het belangrijk om zeker te weten dat je reserveonderdelen aan boord hebt. Denk aan de impeller: een kwetsbaar onderdeel voor de koelwaterpomp in de motor. Altijd handig om extra bij je te hebben. Vergeet ook niet meteen een schroevendraaier mee te nemen, anders kom je nergens.

Tot slot is het altijd handig om een jerrycan met benzine mee te nemen in de boot. Je weet maar nooit: het kan zo gebeuren dat je even niet oplet en de boot sneller leeg is dan je denkt. 

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS