Wat is Samsung Kunst TV?

Terwijl de schermen van televisies almaar lijken te groeien, dalen de prijzen. Een mooie ontwikkeling voor wie graag ‘groot’ kijkt. Je eigen bioscoop in de woonkamer is allang geen droom meer. Bovendien wordt het beeld ook almaar scherper. In veel huiskamers licht ’s avonds dan ook een superieur scherm op.

Een dode tv is een zwart vlak

Alleen kijk je natuurlijk niet dag en nacht tv. Meestal staat de tv gewoon uit. An sich geen probleem natuurlijk, alleen heb je dan wel zo’n enorm zwarte rechthoek aan je wand hangen. Die domineert nogal je ruimte. En verstoort je zorgvuldig gestylede interieur. Heb je alles mooi staan, tot en met de laatste accessoire, en is het kleurenspel dat je voor je inrichting koos heel prettig, dan zit je toch met zo’n ‘zwart gat’ aan de wand. Dat lijkt nergens naar en dat vond ook Samsung. Een televisie is meer dan amusement in de avonduren en een dood vehikel aan je muur overdag. Samsung introduceerde The Frame en daarmee veranderde alles.

De televisie wordt een kunstwerk

Kort gezegd: met The Frame heb je een tv én een kunstwerk ineen. De technologie van The Frame is natuurlijk ook een kunstwerkje,  met quantum-dot technologie en meer dan een miljard kleurtinten. Alleen wordt hier echt een schilderij bedoeld. De tv heeft een zwarte standaardversie (antraciet) en kun je omkleden met verschillende lijsten. Bijvoorbeeld modern wit of lijsten met een licht of donker houtmotief. De tv zelf is vrij dik maar dat stoort niet als je de lijst er eenmaal omheen hebt gezet. Hang je hem op, dan heb je ineens een schilderij. Hij kan heel strak tegen de muur gemonteerd, net als een echt schilderij. Natuurlijk kun je hem ook op pootjes zetten. En er is zelfs een driepoot, een standaard die wel een beetje lijkt op een schildersezel. Daar kun je de tv ook op kwijt. The Frame kan gekocht in verschillende formaten:

  • 50 inch
  • 55 inch
  • 65 inch
  • 75 inch
  • 85 inch

Wat is Samsung Kunst TV?

Art Mode

The Frame is anders dan andere Samsung-toestellen. The Frame is namelijk voorzien van Art Mode. En dat is de reden dat je ingelijste tv niet op zwart gaat als je hem uitzet. Druk je op de power-knop, dan schakelt het scherm van tv-kijken over naar Art Mode. Dit kun je zien als een kunstgalerie waar je zo’n 1600 kunstwerken kunt ‘lenen’. Je kiest een schilderij dat je mooi vindt en krijgt die dan op je tv-scherm. Als The Frame niet gebruikt wordt voor tv-kijken, is hij zo niet langer een blinde vierhoek in je interieur maar een prachtig schilderij. De Art Mode kun je als maandelijks abonnement nemen (€ 4,99) en dan kun je steeds een nieuw schilderij in je woonkamer krijgen. De Art Mode werkt echt goed. The Frame heeft ingebouwde sensors voor licht en kleurtemperatuur. Afhankelijk van jouw interieurverlichting wordt het schilderij van The Frame helderder of zachter. Zo ziet je ‘schilderij’ er altijd heel natuurlijk uit. The Frame reageert ook op natuurlijk licht zoals te zien bij zonsondergang of zonsopgang. Het scherm past zich automatisch aan bij elke wisseling van daglicht.

Je draait het scherm heel gemakkelijk

De matte display van The Frame zorgt ervoor dat schitteringen bijna geheel wegblijven zodat je in eerste oogopslag niet eens door hebt dat je naar een tv aan het kijken bent in plaats van naar een schilderij. Ook heb je geen last van vervelende weerspiegelingen. Maar niet alle schilderijen passen toch goed in een liggende vierhoek? Neem nou de zonnebloemenvaas van Van Gogh. Dat is een hoog schilderij. Als je die kiest, krijg je dan niet in het midden van het beeld een verkleinde afbeelding van dat schilderij met links en rechts storend wit of grijs? Daar is bij The Frame over nagedacht. Als accessoire kun je een auto rotating wall-mount aanschaffen. Zo kun je The Frame heel gemakkelijk van horizontaal naar verticaal draaien. Alleen bij de 75 en 85 inch is auto-rotating niet mogelijk.

Energievreter?

Kost dat niet veel stroom, zo’n kunstwerk aan de wand? Dan staat de tv toch steeds aan? Een logische vraag. Je verbruikt iets meer stroom dan als de tv uit wordt gezet. Alleen vallen die kosten behoorlijk mee. The Frame is energiezuinig en reageert op beweging. Detecteert de tv een tijdje geen enkele beweging meer in de kamer, dan gaat hij automatisch op uit staan. Zodra je de kamer binnenkomt, verandert het zwarte vlak weer in het schilderij van je keuze. Je wilt geen abonnement op Art Mode? Via een app kun je ook gratis je eigen foto’s of schilderijen uploaden. Net zo mooi. 

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS