Rustgevende kleuren woonkamer

Wat doen rustgevende kleuren op de muur met de sfeer in je woonkamer. In dit artikel leggen wij je uit wat rustgevende kleuren voor invloed hebben op je dagelijks leven. 

Rustgevende kleuren woonkamer

Er zijn veel rustgevende kleuren maar de kleur wit blijft toch altijd populair. Het voordeel van een witte muur in je woonkamer is dat het niet afleid. Ook is de kleur wit altijd een veilige optie omdat het goed past bij alle soorten meubels. En op de kleur wit raken mensen ook niet snel uitgekeken. 

De kleur grijs is ook een populaire kleur voor in de woonkamer. Grijs is namelijk net zoals wit een veilige kleur omdat het altijd past bij alle soorten meubels. Wel maken de kleur lichtgrijs en donkergrijs uit. Bij lichtgrijze muren straal je wat meer vriendelijkheid uit en met donkergrijze muren is dat wat rauwer. Het is natuurlijk aan jezelf wat jij het mooiste vindt. 

Pasteltinten op de muur stralen ook een rustgevend gevoel uit ook ziet het er vrolijk uit in je woonkamer. Neem bijvoorbeeld de kleuren lichtblauw, zachtgeel en lichtroze. Deze kleuren zijn niet fel en geven niet het overheersende gevoel zoals rood, zwart of groen. 

Op dit moment is de kleur marine blauw de meest rustgevende kleur. Dat komt omdat uit onderzoek is gebleken dat de kleur blauw zorgt voor een lagere hartslag. En dit is weer goed voor je stresshormoon. Daardoor zien mensen de kleur blauw perfect in de woonkamer.

Welke kleur licht is rustgevend

Daglicht in je huis is goed je gezondheid. Het is bewezen dat daglicht in je huis beter is voor je humeur. Ook voor je biologische klok is daglicht goed. Vitamine D wordt ook aangemaakt in je lichaam door de zon. Daarom is het belangrijk om in je woonkamer veel licht naar binnen te laten. 

Bij witte muren geeft lichtinval van buiten een mooi effect. De witte muren vangen het licht op waardoor het een rustig gevoel creëert. Bij een donkere muur moet je oppassen met lichtinval bij kleine ruimtes. 

Lampen in de woonkamer geven ook een rustgevend gevoel neem bijvoorbeeld sfeerverlichting. Dit geeft naast je normale verlichting in de woonkamer extra sfeer. Als het donker is kan je de normale verlichting dimmen. En de sfeerverlichting aanzetten waardoor je huis een relaxte sfeer krijgt.

Turquoise 

Turquoise is een kleur die je niet zo snel ziet in een woonkamer. Toch straalt de kleur turquoise rust uit. Alleen moet je ervoor zorgen dat de kleur niet overheerst je kan bijvoorbeeld een turquoise muur goed combineren met een neutrale kleur zoals wit of grijs. Maar ook andere kleuren zoals beige of bruin passen goed bij turquoise. Ook kan de kleur turquoise goed staan op gordijnen. Als je grote ramen hebt of een grote schuifpui dan kan je met turquoise gordijnen hetzelfde effect creëren als met muren. Als je nou een turquoise muur te veel vindt kun je natuurlijk ook gaan voor een turquoise meubelstuk. Het voordeel hiervan is dat als je er op uit bent gekeken je het makkelijk kan vervangen. In het artikel de beste interieurboeken vind je meer informatie.  

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS