Cadeau idee: Boekenlegger van Vilt Knutselen

Boekenlegger van Vilt

Nooit meer zoeken naar de juiste bladzijde!

Zit je vader of moeder altijd met de neus in de boeken, maar weten ze nooit bij welke bladzijde ze zijn gebleven, of vouwen ze altijd ezelsoren in de hoekjes van de bladzijde?

Dat is vanaf nu verleden tijd, met jouw eigengemaakte boekenlegger weten ze precies waar ze gebleven zijn in hun boek.

Benodigdheden

  • Vilt (in verschillende kleuren)
  • Klosjes katoenen garen (verschillende kleuren)
  • Stofschaar
  • Naalden
  • Krijtje
  • Lineaal of meetlint

Voorbereiding

Kies uit de verschillende kleuren vilt je basis uit, meet met de lineaal en gebruik hierbij het krijtje een strook uit van 20 cm lang en 5 cm breed, Knip deze strook nu netjes uit met de stofschaar. Kies nu nog een kleur uit, om nog precies zo’n zelfde strook te knippen, je kunt natuurlijk ook dezelfde kleur gebruiken. Uit de andere kleuren vilt kun je nu bloemetjes, hartjes, vogeltjes, de letters van je naam knippen.

Nu kun je voorzichtig, pas op dat je niet in je vingers prikt, de uitgekipte figuurtjes op de beide strookjes naaien, gebruik hier een klein steekje voor, en het mooiste is als het draad wat je gebruikt steeds dezelfde kleur geeft als het figuurtje wat je er op aan het naaien bent.

Zodra je beide strookjes voorzien hebt van alle figuurtjes die je er op wilden doen, kun je de strookjes op elkaar leggen, zorg wel dat de figuurtjes aan de buitenkant zitten. Vervolgens kies je een kleur draad uit, die jij zelf mooi vind passen bij jouw basis-strook. En naai de beide stroken aan elkaar. En Voilá de boekenlegger klaar!

Variatietip

Vind je een Boekenlegger van Vilt niet zo heel erg mooi, maar wil je iemand wel graag een boekenlegger cadeau geven, dan maak je toch gewoon een boekenlegger van karton!

Veel Knutselplezier

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS