Tapijt schoonmaken met baking soda

Wil jij nou weten hoe je het best je tapijt schoon houdt. In dit artikel gaan wij jou vertellen hoe je jouw tapijt het beste schoon kan maken met baking soda. 

Vloerkleed schoonmaken met soda

Tegenwoordig zijn er allemaal verschillende manieren om je vieze vlekken uit je tapijt te krijgen. Maar je tapijt schoonmaken met baking soda hoor je waarschijnlijk niet vaak. Toch is dit een goede manier om je tapijt schoon te maken, omdat bij het gebruik van baking soda je de vieze geurtjes uit je tapijt verwijderd. Ook verwijderd de baking soda vlekken uit je tapijt. Laat de baking soda rustig intrekken zodat je vervolgens met de stofzuiger de vieze vlekken kan weg zuigen. Baking soda kan je ook makkelijk gebruiken voor je wandkleed.

Baking soda vloerkleed

Je tapijt schoonmaken kan natuurlijk op veel manieren je kan het stofzuigen of uitkloppen buiten. Ook is het belangrijk dat je de onderkant van je tapijt goed schoon maakt. zodat al het stof van de onderkant ook verwijderd wordt. Het vaak schoonmaken van je tapijt is goed tegen huisstofmijt. Waarom is het nou zo goed om met baking soda schoon te maken. Ten eerste zorgt baking soda ervoor dat het geen sporen achterlaat na het schoonmaken. En ten tweede is het heel simpel om met baking soda vieze vlekken te verwijderen of een vieze geur weg te halen. 

Tapijt schoonmaken met baking soda

Hoe maak je nou je tapijt zo goed mogelijk schoon. Je begint eerst met het stofzuigen van je tapijt, vervolgens strooi je wat baking soda over het tapijt heen. Als je dat hebt gedaan wrijf je met beleid met een schone doek over de vieze plek of vieze geur. Dit laat je vervolgens minimaal 1 uur lang intrekken. Zodat je het daarna kan opzuigen met de stofzuiger. Als het gaat om een vlek die er al lang in zat. Kan het zijn dat je de vlek moeilijker weg krijgt. Dan kan je de baking soda ook mengen met een beetje lauw water en dit dep je dan vervolgens op de vieze plek. Laat het dan weer minimaal 1 uur intrekken en zuig het dan vervolgens weer op met de stofzuiger. 

Alternatieven baking soda

Niet iedereen heeft natuurlijk baking soda in huis op het moment dat je het nodig hebt. Een goed alternatief om een vlek zo snel mogelijk uit je tapijt te krijgen is groene zeep. Je gebruikt dit als volgt dep de vlekken af met groene zeep en ga er daarna overheen met een  natte doek. Ook kan je bruisend mineraalwater gebruiken om een vlek te verwijderen dit is wel alleen effectief bij verse plekken. Je pakt een lege sprayfles waar je het bruiswater in doet, en spuit dit vervolgens op de vlek en ga er daarna met een droge doek overheen. Het goed onderhouden van je tapijt is ook belangrijk. Ook al zitten er geen zichtige vlekken op je tapijt. Toch zitten er micro-organismen tot diep in de vezels in je tapijt. Met het blote oog zijn deze niet zichtbaar. En met een stoomreiniger kan je deze micro-organismen goed verwijderen. dit moet je ongeveer 2 keer per jaar doen of laten doen door een professionele tapijtreiniger. Voor meer informatie kun je de beste interieurboeken bekijken.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS