Vierkante woonkamer inrichten

Bij het inrichten van een vierkante woonkamer zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Eigenlijk is een vierkante woonkamer niet anders als bijvoorbeeld een lange woonkamer. Alleen het verschil is dat je bij een vierkante woonkamer beter moet letten op welke meubels je neerzet. Omdat het anders snel te blokkerig lijkt. In dit artikel gaan wij jou vertellen hoe je het inrichten van je vierkante woonkamer het beste kan aanpakken. 

Indeling vierkante woonkamer 

Bij het inrichten van een vierkante woonkamer moet je er goed opletten dat je niet kiest voor alleen maar vierkante meubels. Dit maak namelijk de ruimte minder sfeervol. Het beste is om vierkante meubels af te wisselen met ronde meubels. Dit geeft namelijk een sfeervol effect. En zorgt ervoor dat je woonkamer niet te stijf lijkt. Kies daarom bijvoorbeeld voor een ronde of halfronde bank. 

Ook is het belangrijk dat je al je meubels en accessoires goed verdeeld over de ruimte. Niet dat in de ene helft van kamer alle meubels staan en aan de andere kant niks. Zorg er voor dat alle lege plekken zijn opgevuld. Natuurlijk moet je ook niet teveel meubels en accessoires in je woonkamer plaatsen, want dat leidt snel af en geeft een onrustig gevoel.  

Sommige mensen vinden het prettig om gebruik te maken van room dividers. Neem bijvoorbeeld een speelhoek voor de kinderen of een fijne thuiswerkplek. Dit geeft de woonkamer een luchtige sfeer. En maakt hem extra functioneel. Natuurlijk hoef je niet te kiezen voor een divider, maar kan je natuurlijk ook gaan voor een kast of dressoir. 

Een eyecatcher is een item dat meteen je aandacht trekt als je een ruimte binnenkomt. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een opvallende kleur muur of een groot schilderij aan de muur. De eyecatcher zorgt ervoor dat het item meteen je aandacht trekt. En dat je daarna pas het andere interieur ontdekt. 

Grote vierkante woonkamer inrichten

Wat belangrijk is bij een grote vierkante kamer is dat je grote meubels plaatst. Als je kleine meubels plaatst dan worden die opgeslokt in de ruimte. Zorg er daarom voor dat je voor een grote kast gaat een grote bank of een mooi groot schilderij voor aan de muur. Dit maakt de grote ruimte dan toch knusser en gezelliger. 

Voor in een grote vierkante woonkamer is er ook altijd plek voor room dividers. Creëer daarom in je woonkamer verschillende hoekjes. Door bijvoorbeeld een glazen deur te plaatsen waarachter je een leeshoek maakt.  

De meeste mensen plaatsen hun verlichting in het midden van de kamer. Dit zorgt ervoor dat de hoeken vaak donkere plekken worden. Als je de verlichting meer verspreid over de hoeken van de kamer. Geeft dat meer sfeer en rust en voorkomt het donkere hoeken in de woonkamer. Meer informatie kan je vinden in het artikel de beste interieurboeken

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS