Bad in slaapkamer

Een slaapkamer met een bad erin, dan denk je meteen aan een luxe hotelkamer of suite. Het lijkt natuurlijk super mooi zo’n mooi groot bad in je slaapkamer. Maar toch zitten er ook nadelen aan een bad in de slaapkamer. In dit artikel gaan wij jou uitleggen of een bad ook op een zolder slaapkamer kan staan en gaan we je meer informatie geven over een vrijstaand bad in de slaapkamer.

Bad in slaapkamer op zolder

Een groot bad op zolder dit klinkt natuurlijk mooi. Alleen er zijn toch een paar aspecten waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste is dat de vloer sterk genoeg is voor een bad op je zolder slaapkamer. Mocht dit niet het geval zijn moet je eerst de vloer laten versterken. 

Het is ook van groot belang dat de waterleidingen lang genoeg zijn om een bad op zolder te plaatsen. Het ventilatiesysteem is ook iets wat je ook goed voor elkaar moet hebben als je een bad op je zolder wilt. Want van het bad komt damp af en dat moet ergens naar buiten, omdat er anders schimmel in de kamer kan ontstaan. 

In je zolder slaapkamer waar je een bad in plaatst is licht ook belangrijk. Een dakraam zorgt ervoor dat er natuurlijk daglicht op je bad staat. Waardoor je een ruimtelijk effect behoudt. Heb je nou alleen een schuine wand waar je het bad onder wilt plaatsen is dat ook mogelijk. Alleen dan moet je er rekening mee houden dat je er nog wel in en uit kan stappen.

Vrijstaand bad in slaapkamer

Waar je goed op moet letten bij een vrijstaand bad in de slaapkamer is dat je een geschikt ventilatiesysteem moet laten installeren. Daarnaast adviseren wij je om de ruimte geregeld te laten verluchten zodat de dampen worden weggezogen. 

Als je een ligbad op poten neemt moet je er ook bedacht op zijn dat je een goede af en toevoer hebt. Je moet er dus rekening mee houden dat je een toevoerleiding hebt voor warm en koud water. Ook moet er onder het bad plek zijn voor een chiffon. De meeste baden van deze tijd zijn daar al wel van voorzien. 

Een vrijstaand bad in de slaapkamer kan ook op een verhoogd muurtje worden geïnstalleerd om zo de chiffon aan te kunnen brengen. 

Voor een bad in de slaapkamer is de vloer ook weer belangrijk. De meeste standaard slaapkamer vloeren kunnen het gewicht van een vol bad niet aan. Dus zorg ervoor dat voor de aanschaf van een bad je weet of je vloer het gewicht van een vol bad aankan.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS