Wat maakt een goede pannenset?

Als je graag in de keuken staat, wil je natuurlijk ook een goede pannenset. Er zijn enorm veel keuzes die je kunt maken voor een goede set. De ene pan is natuurlijk de andere niet. Het verschil is dan ook immens. Zo heb je verschillende materialen, merken en prijzen. Ook de constructie en de warmtegeleiding van de pan is anders. Daarnaast ligt het er natuurlijk ook aan welk fornuis je gebruikt om de pan te verwarmen. Om je op weg te helpen, willen we je graag aangeven wat een goede pannenset precies nodig heeft.

De juiste materialen

Als je een pannenset aan gaat schaffen, is het eerste waar je naar kijkt het materiaal. De materiaalkeuze van de pan bepaald namelijk hoe je er precies mee moet gaan koken. Daarnaast bepaald het materiaal ook hoe je de pan schoonmaakt en moet onderhouden. De materialen die het meest gebruikt worden voor een pan zijn aluminium, gietijzer of roestvrijstaal. Daarnaast heb je natuurlijk ook verschillende vormen en maten die een pan aan kan nemen. 

Hoe ga je om met een pan?

Als je een nieuwe pannenset gekocht hebt, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mee gaat. Het is om deze reden belangrijk dat je goed met de pan om gaat. In eerste instantie is het belangrijk om een hete pan niet direct onder koud water te houden. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de pan krom trekt. Daarnaast is het ook niet aan te raden om nieuwe pannen in een vaatwasser te doen. Een pan met de hand wassen is beter voor de pan en zal zorgen voor minder schade. Als een pan begint te roesten is het tijd om een nieuwe aan te schaffen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er viezigheid in je eten komt.

Een gelijkmatige warmteverdeling

Als je gaat koken is het belangrijk dat er een gelijkmatige warmteverdeling is. Hoe beter de warmte verdeelt wordt, hoe makkelijker je het eten goed klaar kunt maken. Als je de warmte begeleiding voor een pan het belangrijkste punt vindt, kies je altijd voor aluminium. Dit materiaal verdeelt de temperatuur namelijk het beste. Let er altijd op dat de pan niet scheef staat of dat er een kromming in zit. Dit verstoort namelijk de warmteverdeling, waardoor de pan niet egaal warm wordt.

De juiste deksels

Als je een pannenset aanschaft, krijg je in de meeste gevallen ook de juiste deksels. Dit is wel zo handig voor als je wilt gaan koken. Als je pannen los koopt, is het belangrijk dat je de juiste formaat deksels erbij neemt. Zo weet je namelijk zeker dat je altijd een juiste deksel kunt gebruiken.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS