Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een cv-ketel

Wanneer het tijd is om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen, is het wel verstandig om grondig onderzoek te doen over wat de beste keuze is voor jouw woning. Je wilt tenslotte wel een zuinige ketel. Wellicht wil je deze combineren met een slimme thermostaat. Wanneer je huis goed genoeg geïsoleerd is, kun je zelfs denken aan een warmtepomp. Wat het ook wordt, in dit artikel geven we je een aantal tips mee over hoe je een goede cv-ketel aanschaft.

Stel het kopen van een nieuwe cv-ketel niet uit

Helaas is het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel niet goedkoop. Toch is het echt belangrijk om deze aankoop niet uit te stellen, want een slecht werkende cv-ketel kan uiteindelijk een torenhoge energierekening geven én vergroot de kans op koolmonoxidevergiftiging in huis. Twee dingen die je absoluut wilt voorkomen. Een tip: leg ieder jaar wat geld opzij voor een nieuwe cv-ketel en als het zo ver is, kijk dan eens bij Cvkoopjes. Hier vind je bijvoorbeeld allerlei soorten kwaliteits ketels tegen een goede prijs.

Een slimme thermostaat installeren

Wanneer je je cv-ketel gaat vervangen kun je ook nadenken over het installeren van een slimme thermostaat. Deze zorgt met een bewegingssensor voor de temperatuurregeling in je woning. Zonder beweging wordt er niet verwarmd! 

Bekijk de isolatie van je huis

Hoe goed je huis geïsoleerd is, is van groot belang op de keuze van het type ketel dat je kunt kopen. Met een zeer goed geïsoleerd kun je misschien zelfs overstappen naar een volledig elektrische warmtepomp. Dit scheelt uiteindelijk een flinke hap op de energierekening.

Combinatie van een ketel met een pomp of boiler

Wanneer een volledige warmtepomp niet mogelijk is, kun je ook kiezen voor een nieuwe hr-ketel met een zonneboiler en/of een hybride warmtepomp. Hier zit zelfs subsidie op, is dat even prettig.

De plek van de ketel bepalen

Tot slot: als je je keuze hebt gemaakt, bespreek dan met de installateur hoe je de ketel energiezuinig kunt instellen en hang deze zo dicht mogelijk bij je keuken en badkamer op. Met kortere leidingen bespaar je namelijk meer energie.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS