Hoe kun je een lening oversluiten?

Ben je enige tijd geleden een lening aangegaan, zoals bijvoorbeeld een persoonlijke lening, dan kan het zijn dat de voorwaarden en het rentetarief op dit moment niet langer gunstig voor je zijn, omdat het bijvoorbeeld goedkoper kan. Maar ja, de lening ben je nu eenmaal aangegaan. Moet je nu eerst de lening aflossen voordat je elders kunt lenen? Nee, de mogelijkheid bestaat ook om een lening over te sluiten. Dit betekent dat de lening naar een andere kredietverstrekker wordt overgeheveld op jouw verzoek. Maar is het gunstig om een lening over te sluiten en hoe werkt het precies? In dit artikel lees je hier meer over.

Waarom een lening oversluiten?

De voornaamste reden om een lening over te sluiten is een gunstiger rentetarief. Het kan zijn dat je in een net wat ongunstige periode een lening bent aangegaan. Inmiddels is de rente gedaald en betaal jij nog steeds een best hoog rentetarief, wat destijds is overeengekomen en gehanteerd wordt gedurende de looptijd. Dit is natuurlijk zonde van je geld. Daarbij komt: hoe hoger het bedrag van jouw lening, des te groter het verschil wordt wanneer je een relatief hoog rentetarief betaalt. 

Je lening oversluiten is op dat moment een logische stap. Je maandlasten dalen immers wanneer je minder rente betaalt. Ontdek het renteverschil door snel te vergelijken op een vergelijkingswebsite. 

Zo kun je jouw lening oversluiten

Evenals je over kunt stappen van energieleverancier, of zorgverzekeraar, zo kun je ook overstappen van kredietverstrekker. Bezoek bij voorkeur een gerenommeerde, overkoepelende website die vergelijk en offertes kan aanbieden van een groot aantal kredietverstrekkers. Op deze wijze ben je er van verzekerd dat je de beste aanbieder kunt vinden om over te stappen.

Oversluiten van je lening gebeurt in principe kosteloos, mits er geen boete betaald hoeft te worden voor het voortijdig beëindigen van de lening. Sommige kredietverstrekkers brengen hier namelijk een boete voor in rekening, aangezien je een overeenkomst voor een bepaalde tijd bent aangegaan en deze met het oversluiten verbreekt.

Sluit jij je rekening over, dan neemt de nieuwe kredietverstrekker het overstappen voor jou uit handen. Nadat je alle benodigde documenten hebt toegezonden, wordt de lening overgesloten indien je hiervoor in aanmerking komt.

Mogelijkheid tot boetevrij extra aflossen

Stap je over, dan krijg je direct ook de mogelijkheid om tussentijds, gedurende de looptijd, boetevrij extra af te lossen. Want op het moment dat jij extra geld tot je beschikking hebt en je ziet mogelijkheid meer af te lossen dan overeengekomen is, dan mag en kan dat gewoon. Door tussentijds extra af te lossen blijft er een steeds lager bedrag over wat afgelost moet worden en dat is gunstig voor jou.

Het vergelijken en aanvragen van een persoonlijke offerte is vrijblijvend, hierdoor kun je dus op eenvoudige wijze je mogelijkheden ontdekken om geld te besparen op de rente aflossing.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS