4 tips om Moederdag thuis te vieren

Elk jaar is het weer een groot dilemma. Blijf je lekker thuis met Moederdag om deze met je eigen gezin te vieren? Of deel je de dag in tweeën om de moeders van beide kanten in het zonnetje te zetten? Het is soms best lastig om een keuze te maken. Je wil niemand teleurstellen, maar tegelijkertijd wil je als moeder ook gewoon zelf van de rust en de plezier van je gezin genieten.

Wij hebben maar één tip: blijf lekker thuis dit jaar! Niemand zegt dat je met Moederdag ook echt langs moet komen. Natuurlijk is het leuk als het lukt, maar dat kan ook op andere dagen. Zorg ervoor dat je moeder op afstand in het zonnetje wordt gezet en vier deze speciale dag gewoon binnen je eigen gezin. Maar hoe? Hier zijn vier tips om Moederdag dit jaar gewoon lekker thuis te vieren.

1. Moederdag cadeau

Bij een fantastische Moederdag hoort natuurlijk ook een cadeau. Niet voor jezelf, maar voor de moeders in je leven die zo belangrijk zijn. Dit kan zowel je moeder- als schoonmoeder of bonusmoeder zijn. Maar wat is nu echt een fijn Moederdag cadeau?

Een Moederdag cadeau kan eigenlijk van alles zijn. Van een mooi kledingstuk tot een sieraad, een bos bloemen of zelfs iets wat je zelfgemaakt hebt. Het is belangrijk dat het uit je hart komt. Als je iets met liefde geeft, dan kan de boodschap nooit verkeerd vallen.

Wist je dat je heel veel cadeaus tegenwoordig kunt laten thuis bezorgen? Soms zelfs met een speciale levering op zondag. Op die manier zet je haar op Moederdag toch nog extra in het zonnetje.

2. Picknicken

In mei is het vaak mooi weer. Is dat dit jaar ook het geval? Maak hier dan slim gebruik van en organiseer een picknick. Fijn om gewoon in de tuin te doen. Haal wat lekker afbakbroodjes of ga samen met de kinderen aan de slag en bereid een aantal luxe hapjes. Op die manieren wordt de picknick een groot feest.

Heb je zin in een andere omgeving? Kijk dan eens of er een mooi natuurgebied dichtbij is. Denk aan een strand of een bos. Dat maakt dit uitje nog specialer.

3. Spa-dagje thuis

Hoe leuk is het om samen met je kinderen een spa-dagje thuis te organiseren? Inclusief maskers, smoothies en lange baden. Gewoon lekker genieten van elkaars gezelschap. Echt een dagje helemaal niets hoeven en gezellig kletsen. Ook leuk om eventueel met een vriendin te doen en dan ’s avonds een high wine te organiseren. Proef verschillende wijnen en snoep van heerlijke snacks. Een activiteit waarvan je echt weer volledig op kunt laden.

4. Een familie fotoshoot

Welke moeder houdt nou niet van foto’s van haar gezin? Waarschijnlijk maak je bijna dagelijks foto’s van je kinderen. Maar hoe vaak komt het echt voor dat je partner en jij er ook op staan? Des te leuker is het om jezelf dit op Moederdag cadeau te doen. Trommel het hele gezin op en maak de mooiste foto’s. Die kun je later een mooi plekje in huis geven. Ook leuk om vervolgens weer cadeau te doen aan de grootouders.  

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS