Leuke ideeën voor een kraamcadeau

Gaat een familielid of een goede vriendin van jou binnenkort bevallen? Of een collega of een kennis? Dan ben je vast al na aan het denken over een leuk kraamcadeau voor die persoon. Dat is altijd best een lastige, zeker als het iemand is die je persoonlijk niet heel goed kent. En koop je nu iets voor de moeder of juist voor het kindje? Of juist voor allebei de ouders of het hele gezin? Je kunt alle kanten op met een kraamcadeau, maar dat vinden de meeste mensen nu juist het moeilijkste eraan. In dit artikel geven we je een aantal tips voor een leuk kraamcadeau!

Een persoonlijk sieraad als kraamcadeau 

Ga je een cadeau kopen voor de moeder van het kindje? Dan kun je een mooi, persoonlijk sieraad geven. Bijvoorbeeld met een gravure van de naam van haar kindje, of de datum waarop ze bevallen is. Je kunt er ook voor kiezen om een baby armbandje te kopen, wat ook voor de moeder heel leuk is, maar ook als aandenken voor het kind later. Dit is een heel leuk cadeau als het je zus of je nicht is die is bevallen, iemand die heel dicht bij je staat. Wil je een sieraad laten graveren voor de moeder? Dan is een zilveren armband voor dames de beste keuze, aangezien je hier de gravure het beste op ziet. Daarnaast is zilver een veilig materiaal waar mensen niet snel een allergische reactie op krijgen en blijft het ook het langst mooi. 

Een nieuwe outfit voor de nieuwe moeder

Na een paar maanden vooral in zwangerschapskleding rond te hebben gelopen, kan de moeder eindelijk bijna weer haar normale kleding aan. Wat is er dan leuker dan een nieuwe outfit krijgen als kraamcadeau? Is de nieuwe moeder een goede vriendin van je en ken je haar stijl door en door, dan maak je haar vast blij met een mooie outfit die ze aan kan doen als ze eindelijk weer een terrasje kan gaan doen met jou en haar andere vriendinnen. Moeder worden is natuurlijk heel leuk, maar weer alle dingen kunnen doen die je maandenlang hebt moeten missen, is ook heerlijk!

Een leuk leesboek voor het nieuwe kindje 

Een kraamcadeau hoeft niet altijd meteen bruikbaar te zijn, het kan ook voor het kind op een latere leeftijd zijn. Denk bijvoorbeeld aan een leuk boekje dat de ouders voor kunnen lezen. Je kunt tegenwoordig zelfs boekjes laten personaliseren, zodat de hoofdpersonage de naam krijgt van het kindje aan wie je het geeft. Zo kun je persoonlijke boekjes laten maken van bijvoorbeeld Woezel & Pip, Nijntje en Bumba. Een leuk cadeau voor zowel de ouders als het kindje.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS