Meer me-time als mama? Slimme tips!

Het is in het drukke bestaan dat we tegenwoordig leiden maar wat moeilijk om tijd voor jezelf te vinden. Zeker als je moeder bent! De zorg voor je kind(eren), het huishouden, afspreken met vrienden en je werk: het komt allemaal op je bordje terecht. Vergeet niet om af en toe ook tijd voor jezelf te nemen – dit is zó belangrijk. Met deze tips lukt het!

Korte momentjes voor jezelf

Hoewel je het meest voor ontspanning kiest met lange momenten voor jezelf, is dat nu eenmaal niet altijd haalbaar. Korte me-time momentjes zijn daarom ook al waardevol! Al is het maar voor een kwartiertje: zorg dat je af en toe die tijd met alleen jezelf doorbrengt. Zet een lekkere kop koffie, van Segafredo of een ander goed merk. Je kunt ook voor ultiem gemak kiezen, met cups of pads. Ken je bijvoorbeeld de Dolce Gusto koffie al? Een ware traktatie! Leg je telefoon weg terwijl je van je lekkere drankje geniet. Staar wat uit het raam, of pak er een boek bij. Dat voelt goed!

Buitenlucht in

Ben je gedurende de dag vaak binnenshuis te vinden? Dat geldt voor een heleboel mensen! Helaas is het niet altijd even gezond. Je hebt de buitenlucht hard nodig: het maakt je gelukkig en houdt je gezond. Ga daarom lekker in je eentje op pad. Voel de wind in de haren en de zon op het gezicht. Heerlijk! Maak bijvoorbeeld een lange wandeling, het liefst in een mooi (natuur)gebied. Of stap op de fiets om een rondje te maken. Zet muziek of een podcast op, of luister juist naar de omgevingsgeluiden.

Beauty routine

Waar je ook goed van in je vel gaat zitten? Door aandacht aan je uiterlijk te besteden. Plan een beauty momentje in. Gewoon thuis bijvoorbeeld, door zelf je huid te verzorgen of een nieuwe make-up tutorial uit te testen. Maar je kunt er ook aan denken om je nagels of wenkbrauwen te laten doen. Vervolgens voel je je weer de beste versie van jezelf.

Naar een spa of sauna

Ook in de spa of sauna kom je hélemaal tot rust. Je kunt hier prima in je eentje naartoe gaan. Sterker nog: zo heb je verder echt even helemaal niets aan je hoofd. Als je groot fan bent van de sauna, kun je er zelfs een laten inbouwen bij je woning. Dit is vandaag de dag best haalbaar. Denk aan een infraroodsauna!

Lekker badderen

Heb je een bad in je badkamer? Maak daar zeker gebruik van, door er vaak in te gaan liggen. Kies voor ontspannend badsop, met lavendelgeur bijvoorbeeld. Doe de reguliere verlichting uit, en steek verschillende kleine kaarsjes aan die je op de badrand zet. Wat een sfeer! Nu nog een boek of een tijdschrift erbij, en jij vermaakt je wel.

Shoppen in de stad

Ben je gek op winkelen? Ook dit kan zeker een vorm van me-time zijn: ga lekker de stad in en bezoek je favoriete winkels. Of je nu goed slaagt of niet, je bent er in ieder geval weer even op uit geweest. Genieten!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS