Smiley Koeken
Van deze traktatie krijgt iedereen een lach op het gezicht!
Je kunt tegenwoordig niet meer om de Smiley’s heen.
Op MSN, Hyves, op buttons overal kom je de vrolijke lachebekkies tegen.
Daarom is het natuurlijk helemaal 2009 om ook op Smiley’s te trakteren!
Ingredienten
- Jodenkoeken
- 3 zakjes wit glazuur
- 2 zakjes roze- of chocoglazuur
- Serveerschaal of dienblad
- Aluminiumfolie
- Schaar
- Botermes
Bereiding
Verwarm het witte glazuur zoals aangegeven staat op de verpakking. Leg vervolgens op de schaal net zoveel Jodenkoeken neer als er getrakteerd moet worden.
Zodra het witte glazuur verwarmd is kunnen alle Jodenkoken voorzien worden van een witte laag.
Knip een klein hoekje van het zakje af, zodat er een tuitje ontstaat, op deze manier kun je het glazuur heel gelijkmatig over de koek verdelen. Begin in het midden van de koek en smeer met behulp van het botermes het glazuur glad en gelijkmatig uit over de koek.
Laat de koeken nu liggen totdat het witte glazuur uitgehard is, zodra het hard geworden is, kun je het roze- of chocoglazuur verwarmen. Knip ook nu een klein hoekje van het zakje af, omdat je nu heel secuur de witte koek moet gaan voorzien, van ogen, een mond en eventueel een neus.
Laat het glazuur nu goed drogen, wanneer al het glazuur goed uitgehard is, kun je de schaal met koeken afdekkken met aluminiumfolie
Tip
Deze traktatie kun je het beste de avond voorafgaand aan het trakteren maken, omdat de koeken dan het lekkerst blijven.
Fijne Verjaardag!