Piratentaart

Piraten Taart

Een spannende taart voor een echte held van de zeven wereld zeeën! Schip Ahoy!

Is jullie jarige job net als Piet Piraat of Captain Jack Sparrow een echte held op de zeven wereld zeeën?

Bak dan voor de jarige job deze heerlijke PiratenTaart

Ingrediënten

  • 2 (chocolade) cakemix + benodigdheden
  • 1 zakje Wit glazuur
  • 4 zakjes Chocoglazuur
  • Chocolade munten

Benodigdheden

  • 1 ronde taartvorm (spring of siliconen)
  • Beslagkom
  • Garde of staafmixer
  • Snijplank
  • Vleesmes
  • Botermes
  • Serveerschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur zoals vermeld staat op het pak cakmix.

Bereid de cakemixen een voor een in de beslagkom zoals vermeld staat op de pakken. Strijk de bovenkant van het beslag goed glad in de taartvorm en bak deze daarna een voor een in de oven.

Zodra de beide platte taartbodems afgekoeld zijn kun je ze voorzichtig uit de taartvorm halen.

Verwarm het glazuur zoals beschreven staat op de zakjes.

Om de beide taartbodems aan elkaar te plakken bestrijk je een van de twee met een laagje chocoglazuur, waarna je de andere bodem erop legt. Nu ontstaat er een dikkere taartbodem.

Snijd met het mes op ongeveer twee derde van de taart in een keer een stuk van de taart af, vervelogens snijd je dit stuk in twee exact gelijke stukken.

Zet de dikke bodem nu rechtop en plaats de twee gelijke kleinere stukken aan de zijkant. (Zie foto)

Om de twee kleinere stukken goed vast de plakken aan het middenstuk kun je de gedeeltes waar ze tegen elkaar aan zitten, bestrijken met chocoglazuur.

Nu kun je de gehele taart gaan voorzien van het chocoglazuur, strijk de taart extra dik in, zodat het door het opdrogende glazuur een geheel word. met het botermes kun je het glazuur netjes gladstrijken.

Zodra het chocoglazuur goed hard geworden is, kun je de hoed versieren met het witte glazuur.

Als finisch touch leg je op de serveerschaal een handje vol gouden choco dukaten!

Fijne verjaardag!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS