Olympische Cupcakes
Een heerlijke traktatie tijdens de Olympische Spelen!
Ingrediënten
Cupcakes
- 125 gr. boter
- 125 gr. zelfrijzend bakmeel
- 125 gr. witte basterdsuiker
- 2 Eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 el. Melk
Vulling
- Jam
- Hazelnootpasta
Botercreme
- 200 gr. Roomboter(ongezout en op kamertemperatuur)
- 200 gr. Poedersuiker
Fondant
- 225 gr Poedersuiker
- 1 el. Water
- 3/4 tl. Gelatinepoeder (afgestreken schepjes)
- 1 tl. Glycerine
- 3/4 el. Glucosestroop
- Voedsel kleurstof (pasta of druppels)
Olympische Versiering
- Karton
- Potlood
- Schaar
- Schilmes
Benodigdheden
Cupcakes
- Beslagkom
- Handmixer
- IJslepel
- Kannetje voor de melk
- Lepel
- Papieren cupcake vormpjes
- Muffinblik
- Meloenlepel
Fondant
- Steelpannetje
- Eetlepel
- Theelepel
- Houten pollepel
- Plastic wegwerphandschoentjes
- Huishoudfolie
- Deegroller
Cupcakes
Verwarm de oven voor tot 180*C
Meng de boter, het zelfrijzend bakmeel en de witte basterdsuiker in de beslagkom.
Voeg de eieren en vanillesuiker toe en mix dit alles door elkaar.
Voeg tijdens het mixen de melk lepel voor lepel toe.
Leg in de muffinblik de papieren vormpjes en verdeel het beslag met behulp van de ijslepel in gelijke porties.
Bak ze in ongeveer 18 minuten gaar.