Overheerlijke stamppot van aardappels, snijbonen en witte bonen.
Een heerlijke echt Oer-Hollandse stamppot, met witte bonen en snijbonen.
En kinderen zullen de naam van deze stamppot natuurlijk fantastisch vinden.
Ingrediënten
- 1 kleine rookworst
- 20 gr. boter
- Peper & zout
- 250 gr. snijbonen
- 1/2 dl. melk
- 500 gr. aardappels
- 1 pot witte bonen
Benodigdheden
- Pannen
- Aardappelstamper
- Magnetron bestendige beker
- Vergiet
- Ovenschaal
Voorbereiding
Schil de aardappels en snijd deze in stukken.
Was en snij de snijbonen in kleine stukjes
Doe de aardappels met weinig water in een pan, snijbonen er boven op en kook met iets zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Wel ondertussen in de ovenschaal de rookworst in heet water.
Verwarm de melk gedurende 30 sec in de magnetron.
Bereiding
Giet de gekookte aardappels en snijbonen af en voeg de lauwwarm gemaakte melk en de boter toe.
Stamp dit alles goed door elkaar.
Verwarm de witte bonen in het vocht.
Giet de witte bonen af in het vergiet en laat ze even goed uitlekken.
Schep daarna de bonen voorzichtig door de stamppot.
Breng de stamppot op smaak met wat peper en zout.
Serveer de stamppot in de (door het hete water van het wellen van de rookworst) verwarmde ovenschaal, met de rookworst er boven op.
Eet smakelijk!