Halloween Muffins
Griezelige muffins voor een griezelige dag!
Halloween, ook genoemd All Hallows’ eve(ning), is de Engelse naam voor allerheiligenavond. Het feest wordt gevierd op 31 oktober, de avond voor Allerheiligen.
Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt.
Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen “trick or treat” (de keuze gevend tussen een plagerijtje uithalen of een versnapering krijgen). De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar Halloweenfeesten.
In België en Nederland wordt er steeds meer aandacht besteed aan het Halloweenfeest/Allerheiligenavond. Dit gebeurt meestal niet in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen maar wel door Halloween-feesten en het versieren van huizen.
Bron: Beleven.org
Ingrediënten
Muffins
- 2 Eieren
- 2 dl Suiker
- 1 dl Melk
- 100 gr gesmolten Boter
- 3 dl Meel
- 2 tl Bakpoeder
- 2 tl Vanille suiker
- Boter voor het invetten van het muffinblik
Botercrème
- 200 gr. Roomboter(ongezout en op kamertemperatuur)
- 200 gr. Poedersuiker
Halloween versiering
- Fondant (zie recept)
- M&M’s
- Snoepmondjes
- Rode dropveters
- Spekkies
- Choco-glazuur
- Wit-glazuur
- TicTacs (wit en groen)
Benodigdheden
Muffins
- Beslagkom
- Schaaltje
- Muffinblik
- Invetkwastje
- Pollepel
- Satehprikker
Halloween versiering
- Schilmesje
- Schaar
- Snijplank
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
Vet het muffinblik alvast in.
Bereiding
Muffins
Klop de eieren en de suiker in ca 20 minuten luchtig in de beslagkom.
Vervolgens schenk je de melk bij de gesmolten boter in het schaaltje.
Daarna het meel het bakpoeder en de vanille suiker zeven boven de beslagkom.
Schep het het melk-boter mengsel door het meel heen.
Als laatste kun je met de pollepel het deeg goed door elkaar roeren.
Nu kunnen jullie het muffinblik vullen met het beslag.
Bak de muffins in 10 tot 15 minuten gaar en goudbruin.
Tip
Om te controleren of de muffins gaar zijn kun je de satehprikker in het midden van een muffin steken, komt de satehprikker er schoon en droog weer uit dan is de muffin gaar, zit er nat beslag aan de prikker dan moet je de baktijd nog iets verlengen.
Laat de muffins de eerste 10 minuten afkoelen buiten de oven in het muffinblik, daarna kun je de muffins verwijderen uit het blik en ze verder laten afkoelen op het rooster. Mochten de muffins boven het blik uit zijn gerezen, leg er dan zodra je ze buiten de oven in het muffinblik laat afkoelen, een houten snijplank op.
Halloween versiering
Smeer alle muffins in met een laag botercrème en strijk dit met een mes goed glad.
Verwarm het choco-glazuur zoals vermeld staat op het zakje.
Knip zodra het glazuur goed vloeibaar is een heel klein puntje van het zakje af.
Zodra de muffins afgekoeld zijn kun je ze gaan beleggen met het fondant.
nadat alle muffins zijn voorzien van verschillende kleuren kun je de muffins gaan afwerken.
Om doodshoofden te maken, gebruik je wit fondant en druk je 2 bruine M&M’s voor de ogen en een stuk of 4 witte TicTacs voor de tanden in de muffin. Met het glazuur kun je de spookjes nog twee kleine neusgaten geven.
Voor de monsters kun je elke kleur fondant gebruiken die jullie maar mooi vinden. Laat jullie fantasie de vrij loop met het versieren van de monsters, gebruik M&M’s voor de ogen, knip uit een spekkie een enge mond, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Verwarm het witte glazuur zoals vermeld staat op het zakje.
Knip zodra het glazuur goed vloeibaar is een heel klein puntje van het zakje af.
Voor de muffins met het spinnenweb, moet je wel een vaste hand hebben, teken met het glazuur mooie spinnenwebben op de muffins, Met een bruine m&m maak je een spinnetje, en met het choco-glazuur geef je de spin pootjes.
Laat de muffins met glazuur nu zeker anderhalf uur goed drogen.
Happy Halloween!