Uitbreiding van het huis met een dakopbouw

Heb je een kleine woning en geen ruimte om in de breedte een deel bij te bouwen? Wat dacht je dan van in de hoogte? Heb je bijvoorbeeld een zolder waar je niet normaal kan lopen? Of wil je meer ruimte? Met een dakopbouw creëer je snel meer ruimte en licht op de bovenverdieping van jouw woning. Hierdoor kunt je eenvoudig een krappe zolderverdieping omtoveren tot een slaap- of werkkamer. Het plaatsen van een dak opbouw zorgt niet alleen voor meer wooncomfort, maar draagt ook bij aan een waardestijging van jouw huis. Een dakopbouw is helemaal niet moeilijk om te realiseren, zeker niet als je kiest voor een prefab dakopbouw. Waar moet je op letten bij een dakopbouw plaatsen?

Waar kun je een dakopbouw plaatsen?

Wanneer je het gevoel hebt dat je meer ruimte nodig hebt in huis, kan een dakopbouw de oplossing zijn. Zo krijg je meer dan 30% ruimte in huis door de realisatie van een dakopbouw! Een dakopbouw kan zowel op een plat als hellend dak want voorzien is van epdm dak. Bij een dakopbouw op een plat dak kan eenvoudig een extra slaapkamer worden gerealiseerd. Bij een hellend dak kan een dakkapel voor meer ruimte zorgen. Een dakkapel zorgt voor veel ruimte om een kleine zolder echt te kunnen gebruiken. Daarnaast kan een dak opbouw ook op een garage worden gezet. Vaak is dit een makkelijke oplossing omdat een garage al beschikt over een plat dak.

Een prefab dak opbouw

Wilt je een dak opbouw laten realiseren? Dan kan je ook kiezen voor een prefab dak opbouw. Een prefab dakkapel heeft veel voordelen. Het is niet alleen een snelle manier van bouwen, maar ook de kwaliteit is hoog. De bouwtijd voor het realiseren van een dakkapel is kort, wat zorgt voor lager kosten dan bij een op maat gemaakte dakopbouw. Ook de aangeleverde onderdelen kunnen compleet zoals epdm dakbedekking, elektra en beglazing worden aangeleverd, waardoor het alleen nog maar gezet kan worden. Ook kenmerkt een prefab dakkapel zich door een lichte constructie waardoor er geen zware fundering nodig is. Een dak prefab dak opbouw is veel sneller dan een traditionele dakopbouw. Een prefab dakkapel kan binnen één dag worden geplaatst. Zo hoeft je  niet te wachten en is er geen sprake van een lange verbouwingsperiode. Daarnaast staat de prijs van een prefab dakopbouw altijd vast, waardoor je achteraf nooit voor verrassingen komt te staan. Met deze tips kan jij gemakkelijk een dakopbouw (laten) plaatsen.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS