Zo plan je jouw dag tactisch in als moeder

Het leven als moeder is soms al erg druk, daarom is het belangrijk om je dag tactisch in te delen om ervoor te zorgen dat je aan al je dagtaken komt en ook kunt ontspannen. Zo is voorbereiding erg belangrijk, maar is het ook goed om tijd voor jezelf te nemen. Je zult af en toe moeten multitasken of werk uit handen moeten geven. Lees hier enkele tips over hoe je dit kunt aanpakken.

Voorbereiding

Met de juiste voorbereiding kun je een hoop gedaan krijgen. Zo is het handig om van te voren te bekijken wat er allemaal op je dagplanning staat. Misschien kun je een aantal dingen al voorbereiden, denk bijvoorbeeld eens aan het bereiden van maaltijden. Als je vaak veel tijd kwijt bent aan koken is het een goed idee om hier wat meer in voor te bereiden. Maak het ontbijt de avond van te voren al klaar zodat je minder hoeft te doen in de drukke ochtend of kook het avondeten voor 3 dagen. 

Tijd voor jezelf

Door je dag tactisch in te plannen heb je misschien ook meer tijd voor jezelf over. Als moeder zijnde ben je veel met je kinderen bezig, maar het is ook goed om tijd voor jezelf in te plannen. Ga bijvoorbeeld op een vast moment naar de sportschool Amersfoort nadat je de kinderen naar school hebt gebracht of maak een wandeling. Het is belangrijk om jezelf niet te vergeten en gewoon eens voor jezelf te zorgen en iets leuks te doen. Spreek bijvoorbeeld eens af met vrienden of voer een hobby uit waar je plezier uithaalt.

Zo plan je jouw dag tactisch in als moeder

Multitasken

Soms zul je verschillende dingen tegelijk moeten doen, dit wordt ook wel multitasken genoemd. Belangrijke taken wil je misschien niet tegelijk doen, maar er zijn ook veel dingen die je prima kunt combineren. Denk bijvoorbeeld aan de afwas doen terwijl je belt, of opruimen tijdens het overhoren van de kinderen. Doe dit wel alleen als dit je makkelijk afgaat, als het zorgt voor stress is het geen goed idee. Maar mensen die graag multitasken besparen wel een hoop tijd.

Werk uit handen geven

Red je het niet in je eentje om alles voor elkaar te krijgen? Aarzel dan niet en vraag gewoon wat hulp. Vraag bijvoorbeeld je partner om te helpen met huishoudelijke taken. Sommige mensen verwachten natuurlijk dat een partner dit uit zichzelf doet, maar als dit niet gebeurt kan het heus geen kwaad om gewoon even te vragen. Zo weet je zeker dat de taak volbracht wordt. Maar ook als jij en je partner in tijdnood zitten kun je misschien eens vragen aan je ouders of iemand anders in je omgeving om bijvoorbeeld op te passen als je een belangrijke afspraak hebt. 

Conclusie

Het leven van een moeder kan erg chaotisch zijn. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om je dag wat tactischer in te delen. Ga voor een goede voorbereiding en planning zodat je ook voldoende tijd voor jezelf hebt, bijvoorbeeld om even lekker te sporten bij Basic-Fit. Soms moet je misschien multitasken of wat hulp vragen.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS