Hoe lease ik een elektrische auto?

Ondanks dat veel mensen elektrisch willen rijden, kan lang niet iedereen zich een elektrische auto veroorloven. Niet gek, want deze auto’s zijn nog steeds hartstikke duur. Gelukkig is er een oplossing, want je kunt een elektrische auto leasen. Je betaalt dan per maand voor de auto, waardoor je niet in één keer een groot bedrag hoeft te investeren. Benieuwd hoe je een elektrische auto leaset? Je leest het in deze tekst.

Verdiep je in het aanbod

Omdat leasen de laatste jaren steeds populairder is geworden, is het aanbod flink gegroeid. Dit geldt niet alleen voor brandstofauto’s, maar ook voor elektrische auto’s. Verdiep je daarom eerst in het aanbod voordat je een elektrische auto leaset. Om het jezelf makkelijker te maken, is het verstandig om eerst te bepalen waar jouw toekomstige auto aan moet voldoen. Op basis van deze wensen kun je filteren in het aanbod, waardoor er aanzienlijk minder auto’s overblijven. Het wordt zo een stuk makkelijker om de beste elektrische leaseauto te vinden.

Stel een budget vast

Voordat jij je op het aanbod private lease elektrisch stort, raden wij je aan een budget vast te stellen. De ene elektrische auto kost namelijk veel meer dan de andere. Bepaal daarom voor jezelf hoeveel je per maand maximaal uit wilt geven aan een elektrische leaseauto. Houd hierbij rekening met het feit dat niet alles bij de prijs is inbegrepen. Je betaalt namelijk zelf de stroom voor het opladen van de accu. Schat in hoeveel kilometer je per maand verwacht te rijden en bereken vervolgens hoeveel je kwijt bent aan stroom. Hierdoor weet je hoeveel er overblijft voor de elektrische auto.

Maak een vergelijking

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor wat betreft elektrische leaseauto’s? Dan kun je de sites van verschillende leasemaatschappijen afgaan om te kijken of zij een geschikte auto aanbieden. Als je deze aanpak hanteert, ben je alleen wel onnodig veel tijd kwijt. Gebruik liever een vergelijkingssite. Zo’n site vergelijkt het aanbod van verschillende leasemaatschappijen op basis van jouw voorkeuren en budget. Je ziet binnen een paar tellen een overzicht met leaseauto’s die hieraan voldoen. Bij veel vergelijkingssites staat de goedkoopste leaseauto bovenaan, waardoor je direct ziet hoeveel een auto je per maand gaat kosten.

Sluit een leasecontract af

Heb je een geschikte auto gevonden? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je niet langer wilt wachten met het afsluiten van een contract. Gelukkig kun je een contract voor private lease tegenwoordig bij veel leasemaatschappijen online afsluiten. Je selecteert de auto die je wilt leasen, kiest een looptijd en kilometerbundel, vult je gegevens in en verstuurt de aanvraag. Voordat je een leasecontract afsluit, raden wij je alleen nog wel aan om de voorwaarden goed door te lezen. Je wilt immers voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan nadat je het leasecontract getekend hebt.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS