Apenheul & Natuurpark Berg en Bos

Apenheul

In de Apeldoornse bossen leven bijna 400 apen vrij en blij tussen de bezoekers.

De Apenheul anno 2010

Apenheul staat natuurlijk bekend om de vele loslopende apen. Wat minder bekend is, is dat Apenheul een grote vernieuwingsslag heeft gemaakt. Desondanks staan de principes van Apenheul uit 1971 nog steeds overeind: veel apen vrij tussen de bezoekers, apen in grote groepen, natuurlijk gedrag en grote verblijven met een natuurlijke begroeiing.

Veel vernieuwingen

De laatste 15 jaar is er veel veranderd. Er zijn nu veel meer apen dan vroeger. Er zijn prachtige nieuwe verblijven bijgekomen. Er is veel aandacht besteed aan de beplanting. De speelvoorzieningen zijn helemaal vernieuwd, bij de nieuwe horecavoorzieningen is het goed toeven. Voor de gorilla-voederingen is de grote tribune ‘Bongo Bonde’ gebouwd en er zijn inmiddels ook vele andere diersoorten te zien. Kortom: het Apenheul van Wim Mager is nu mooier dan ooit!

Amazonia

Ook het gebied dat in het teken staat van het Amazonewoud is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Amazonia is een 200 meter lange brug rijker, die tussen verschillende apeneilanden door slingert. Via deze brug zijn de bonobo’s, slingerapen en capucijnapen nog beter te zien. Aan een van de uiteinden is een grote doorloopvolière gebouwd, met verschillende Zuid-Amerikaanse vogelsoorten. De komende jaren zal Amazonia nog verder worden ontwikkeld.

Nieuw in 2010

Ook in 2010 blijft Apenheul zich vernieuwen en verbeteren. Direct naast Apenheul wordt het WereldNatuurhuis gebouwd, dat naar verwachting in het voorjaar van 2010 voltooid wordt (kijk ook op www.wereldnatuurhuis.nl). In het apenpark zijn de apen nu nog beter zichtbaar. Je kunt dus nog meer van ze genieten. Restaurant ‘De Luiaard’ is vernieuwd en het horeca-assortiment is nog lekkerder en gezonder. En de verschillende speelgelegenheden zijn nu nog leuker voor kinderen!

Toegangsprijzen

  • Volwassenen € 18,00
  • Kinderen 3 t/m 9 jaar € 14,00
  • Kinderen t/m 2 jaar gratis
  • Mindervaliden* € 14,00
  • WNF Bamboekids en WNF Rangers mogen gratis naar binnen!

* Het voordelige tarief geldt tevens voor 1 begeleider per mindervalide. Deze begeleider betaalt dus ook. Overige begeleiders betalen het normale groepstarief.

Natuurpark Berg en Bos

Met een entreebewijs van Apenheul heb je ook toegang tot het prachtige natuurpark Berg & Bos. Je kunt hier heerlijk wandelen in een ongerept bosgebied.

De voordelige seizoenkaart

Met een seizoenkaart kun je het hele seizoen, van 22 maart t/m 31 oktober 2010, zo vaak je wilt Apenheul bezoeken. Vanaf een tweede bezoek heb je ‘m er al uit!

Tip! Verras je partner, familie of relatie met een voordelige seizoenkaart van Apenheul.

  • Seizoenkaarttarief
  • Volwassenen € 35,00
  • Kinderen 3 t/m 9 jaar € 25,00
  • Mindervaliden* € 25,00

Openingstijden

Apenheul tot en met 31 oktober 2010 dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. In de maanden juli en augustus sluit Apenheul om 18.00 uur.

Park Berg en Bos sluit de poorten 1 uur later dan Apenheul! In de maanden juli en augustus sluiten zij de poorten een half uur later dan Apenheul.

Bezoekadres

J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn

Telefonische inlichtingen: 055-35 75 757
Reserveringen en schoolreizen: 055-357 57 94

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS