Slippers Knutselen

Pimp je slippers!

Eerst samen met je dochter gezellig naar de markt en dan samen de meest originele slippers maken.

Laat de Zomer-Zon nu maar komen!

Benodigdheden

  • 1 paar slippers
  • Sierband
  • Bloemenband
  • Katoenen bloemetjes, sterren, etc.
  • Textiellijm
  • Knopen
  • Naald en draad
  • Stoffenschaar

Voorbereiding

Koop samen met je dochter op de markt een paar effen slippers, willen jullie er net als ons knopen opnaaien, dan is het het gemakkelijkst als jullie een paar slippers kopen met een stoffen wreefband.

Willen jullie de slippers juist versieren met een bloemenband- of sierband rand dan is het verstandiger om een paar slippers te kopen met een plastic wreefband.

Bij de fourniturenkraam, vinden jullie alle mogelijke sier- en bloembandjes, katoenen bloemetjes, knopen en natuurlijk garen in de kleur van de zojuist gekochte slippers.

Knutseluitleg

Flip-flop’s met knopen

Naai als eerste de grootste knoop bij het punt waar de wreefband bij elkaar komt (grote teen ) vast, en weerk vandaar uit naar de zijkant. het mooiste is natuurloijk als de knopen steeds kleiner worden naarmate je de zijkant van de slipper bereikt!

Flip-flop’s met sier- of bloemband

Leg het sierband op een kant van de wreefband en knip deze een cm voorbij het uiteinde van de wreefband af, zodoende hou je ruimte over waar de wreefband bij elkaar komt (bij de grote teen), vervolgens doe je hetzelfde voor de andere helft van de wreefband. bestrijk de wreefband met de textiellijm en begin bij de zijkant van de slipper met het sierband vast te plakken op de wreefband, zodat de extra centimeter band aan de voorkant komt te zitten. Zodra beide kanten beplakt zijn, kunnen jullie als finishing touch aan de voorkant bij de grote teen een mooie bloem plakken, knip daarna het extra sierband voorzichtig weg.

Willen jullie de slipper nog mooier maken, dan dat deze nu al is, dan kunnen jullie de zijkant van de zool ook beplakken met het sierband, zorg er dan wel voor dat het sierband weer 1 centimeter overlapt en plak dit uiteinde strak vast op het begin.

Laat de slippers nu zeker een uur goed drogen voor jouw dochter er mee kan gaan pronken bij haar vriendinnetjes!

Variatietip

Koop voor jezelf ook een paar effen slippers want, uiteraard mogen mama’s deze zomer ook op mooie Designer Flip-flop’s lopen!

Zonnige Zomer!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS