Zo maak jij als kersverse moeder tijd om te sporten

Ben jij net bevallen van een zoon of dochter? Dan is de kans vrij groot dat je de eerste paar dagen of zelfs weken aan even helemaal niets anders wilt denken dan alleen dat. Logisch, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. Zo zijn er namelijk ook ontzettend veel moeders die het liefst zo snel mogelijk weer de sportschool induiken en proberen om zo snel mogelijk weer in shape te komen. Los van het feit dat je goed naar je lichaam moet luisteren en je zowel mentaal als fysiek het nodige voor je kiezen hebt gehad en nog steeds krijgt, is het vooral lastig om de tijd te vinden om te gaan sporten. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips voor je, zodat jij als kersverse moeder tijd kunt maken om weer lekker naar de sportschool te gaan of om naar buiten te gaan om te gaan hardlopen.

Zorg dat je een agenda gaat gebruiken

Als jonge moeder is het belangrijk dat je weet dat je volledige leven voor nu anders zal zijn dan je gewend was. Het is dus vooral belangrijk om bewust tijd te reserveren in je agenda om te gaan sporten. Zo is het bijvoorbeeld enorm belangrijk om samen met je partner te kijken of de zorg voor een uurtje kan worden overgedragen, zodat jij even lekker kunt gaan sporten. Tijd voor jezelf is als moeder enorm belangrijk en sporten zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat we ons fit voelen. Het advies is alleen wel om net na de bevalling hipster ondergoed te halen en de strings, mocht je deze normaal dragen, even in de kast te laten liggen. Terugkomend op je agenda, is het vooral fijn dat een bepaald moment definitief vaststaat. Dit geldt niet alleen voor het sporten, maar ook voor andere dingen. Door ze concreet te maken is de kans ook groter dat je daadwerkelijk gaat.

Betrek je baby bij het sporten

Je hoeft sporten niet als iets losstaands te zien van de zorg voor je baby. Er zijn tal van oefeningen die je kunt doen terwijl je je baby bij je hebt. Denk bijvoorbeeld aan buikspieroefeningen terwijl je je baby vasthoudt of dansen met je baby in een draagdoek. Op deze manier combineer je quality time met je baby en je eigen sportmoment. Natuurlijk kun je ook thuis sporten terwijl je baby slaapt of gewoon lekker in de box ligt. Zo zijn er namelijk ook heel veel moeders die lekker voor de televisie gaan sporten, met één van de vele workouts die je op YouTube kunt vinden bijvoorbeeld. Handig is wel om een nieuwe sportlegging dames te kopen die geschikt is voor vrouwen die net zijn bevallen. Je lichaam is namelijk een stuk gevoeliger, dus een te strakke sportlegging kan dan misschien nog even net vervelend zijn.

Vraag hoe andere moeders het doen

Geen enkele moeder is hetzelfde. Toch kan het je enorm helpen om steun te zoeken bij andere moeders. Het kan namelijk heel goed zijn dat ze een aantal handige tips voor je hebben, waardoor je ineens veel meer tijd vrij kunt maken of andere zaken gemakkelijker kunt combineren.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS