De ideale tas voor drukke moeders

Als moeder ben je, zeker wanneer je meerdere kinderen hebt, vaak de hele tijd in de weer. Iets als een tas moet daarom vooral erg praktisch zijn. Ben jij op zoek naar de ideale tas voor jou, zoals een leuke schooltas of een mooie rugzak? Een rugzak is voor drukke moeders eigenlijk het allerfijnst, omdat je hierbij beide handen vrij hebt, maar een handige grote shopper kan ook prima! Deze eigenschappen moet je nieuwe tas sowieso hebben.

Stevig

Een tas van stevig materiaal gaat lekker lang mee en kan genoeg gewicht tillen om al jouw spullen van A naar B te brengen. Kies daarom voor een kwalitatieve tas van stevig materiaal. Denk hierbij aan leer (bij voorkeur nepleer), nylon, polyester of gerecyclede materialen. Vaak kun je aan de stof voelen of iets stevig is of niet, laat je vooral ook adviseren in de winkel. Een mooie leren rugtas dames is bijvoorbeeld ontzettend stevig. Kijk daarnaast ook of de tas waterdicht of op z’n minst waterafstotend is. Het is vervelend als je spullen nat worden op een regenachtige dag.

Lekker groot

Wanneer je een onverwacht bezoekje aan de drogisterij moet brengen of na een lange werkdag nog even een supermarkt inschiet, is het fijn als je niet allemaal extra tasjes aan moet schaffen. Kijk daarom voor een schooltas dames die groot genoeg is om je laptop, wat eten en drinken en nog wat eventuele boodschappen in kwijt te kunnen. 15 tot 25 liter is een goede inhoud voor een tas die je op dagelijkse basis kunt gebruiken. Een te grote tas zit namelijk vooral in de weg.

Veel vakjes

Wat wil jij allemaal in je tas stoppen? Om de boel overzichtelijk te houden is het handig als jouw tas verschillende vakken heeft. Een beschermend vak voor je laptop, een klein vakje voor geld en andere waardevolle spullen, eventueel een apart vak waar je bijvoorbeeld een bidon in kwijt kunt. Sommige tassen hebben zelfs ingebouwde mapjes. Vraag in de winkel of je de tas aan de binnenkant kunt bekijken. Zo kun je precies zien welke vakjes je bij deze tas allemaal kunt benutten.

Mooi

Naast een praktische tas wil je uiteindelijk ook dat jouw tas net dat beetje extra’s geeft aan je outfit. Gelukkig is de mode rondom tassen een stuk praktischer geworden. Stijlvolle rugzakjes en ruime leren shoppers in felle kleuren zijn helemaal in. Tassenwinkels barsten van de tassen die zowel mooi en stijlvol zijn als vriendelijk in gebruik.

In afstemming met jou en jouw garderobe

Match jouw tas met de jas die je vaak draagt en met de kleding die jouw garderobe grotendeels bepaalt. Match jouw tas ook met je eigen postuur. Idealiter draag je jouw tas op een slank gedeelte van jouw lijf. Als je bijvoorbeeld hele brede heupen hebt is het niet mooi als je tas over je heupen valt. Check bij het shoppen voor een tas dus even goed hoe de tas om jouw lijf valt en kies een model dat jouw figuur het best tot z’n recht laat komen.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS