Waar let je op bij het kopen van foundation?

Als je veel met make up bezig bent, draag je zeer waarschijnlijk ook vaak foundation. Het uitkiezen van foundation kan echter een lastige opgave zijn. Er zijn enorm veel verschillende soorten foundation verkrijgbaar die ook allemaal andere kleuren hebben. Het is echter wel belangrijk dat je een goede foundation uitkiest. Zo beschadig je de huid niet en past het goed bij je gezicht. Merken zoals bijvoorbeeld Naobay zijn een goede keuze voor je foundation. In dit blog bericht geven we je meerdere punten waar je op moet letten als je nieuwe foundation aan gaat schaffen.

Een poeder of vloeibare foundation

Als je een nieuwe foundation uit gaat kiezen, is het verstandig om eerst de keuze te maken tussen een vloeibare en een poeder. Het is niet zo dat de ene beter is dan de andere, maar het is vaak een persoonlijke keuze. Poeders zorgen ervoor dat overtollig talg wordt geabsorbeerd en zorgt voor een vermindering van de glans van het gezicht. Hierdoor is het veelal perfect voor vette huidtypes. Het poeder trekt namelijk niet in de poriën. Een vloeibare foundation is veelal voor een drogere huid. Het zorgt er namelijk voor dat de huid zijn vochtigheid behoudt. 

Kiezen voor minerale foundation

Minerale foundation is een van de betere keuzes die je kunt maken bij het kiezen van een foundation. Minerale foundation neemt verschillende voordelen met zich mee. De mineralen bevatten namelijk verschillende ingrediënten die de huid verzorgen. Daarnaast geven veel foundations stoffen af die schadelijk voor de huid kunnen zijn. Met een minerale foundation is dit niet het geval. Een ander voordeel is dat minerale foundation ook erg goed is op de warmere dagen. De foundation smelt niet en blijft ook bij warm weer erg goed op de huid zitten. Tot slot worden de poriën ook niet afgesloten. Hierdoor is de kans op puistjes door het gebruik van de foundation veel minder. Zorg er altijd voor dat je een goede overweging maakt voordat je een nieuwe foundation koopt. Minerale foundation is hierin een goede keuze!

Foundation die past bij je huidskleur

Als je gaat kiezen voor een nieuwe foundation, is het belangrijk dat deze goed past bij je huidskleur. Als deze niet goed past, krijg je een contrast van je gezicht met de rest van je lichaam. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Zorg er daarom voor dat je een foundation uitkiest die past bij je huidskleur. Het is slim om hier mee te experimenteren. Als je vervolgens de perfecte kleur hebt gevonden, kun je je hier aan houden. HIerdoor koop je vervolgens nooit meer een foundation die niet bij je gezicht past. Je kunt dit ook vaak uitproberen of vergelijken. 

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS