Zelf je geboortekaartje ontwerpen? Hier moet je op letten!

De geboorte van je kind is (waarschijnlijk) een van de mooiste momenten van je leven. En dat wil je iedereen in jouw omgeving laten weten. Dat wil je natuurlijk niet met een standaard en saai geboortekaartje, maar je wilt iets moois ontwerpen. Een kaartje die je kunt bewaren en later nog eens naar kunt kijken. Zelf je geboortekaartje ontwerpen? Hier moet je op letten!

Zelf je geboortekaartje ontwerpen

Als je zelf je geboortekaartje wilt ontwerpen, is het verstandig om al tijdens je zwangerschap na te denken hoe je dit voor je ziet. Een geboortekaart ontwerpen is niet zomaar een klusje, je wilt dat het perfect is. Het kaartje moet bij jou en je gezin passen, dus er zit veel liefde in zo’n kaartje. Je kunt het beste een beetje rondkijken op internet om erachter te komen welke stijl je mooi vindt en hoe je het kaartje wilt vorm geven. Wil je straks bijvoorbeeld een foto van jouw kindje op het kaartje of kies je voor een ander plaatje? Daarnaast zijn er een aantal standaard dingen die niet mogen ontbreken: de naam van de baby, geboortedatum en contact gegevens van de ouders. Verder kun je nog vermelden: lengte en gewicht van de baby en het tijdstip waarop hij of zij geboren is.

Een foto kiezen of een plaatje

Of je een foto van jouw baby op het kaartje wilt of dat je kiest voor een leuk plaatje; er is geen goed of fout. Het is jouw kaartje en jij beslist. De een vindt het super leuk om een foto van de baby erop te plaatsen, maar een ander gaat liever voor geboortekaartjes met dieren. Er is zoveel keus tegenwoordig, dat het weleens lastig kan zijn om een kaart te kiezen dat echt bij jou past. Daarom kun je het beste al tijdens de zwangerschap een beetje gaan rondkijken en Googelen, zodat je niet last minute een keuze hoeft te maken. Vanuit zo’n stress situatie is het niet prettig kiezen. 

Stappenplan geboortekaart ontwerpen

Hieronder even heel praktisch een stappenplan voor het ontwerpen van een geboortekaartje:

Stap 1: Na enige research kies je het kaartje dat jij mooi vindt.

Stap 2: Er komt nu een standaard versie. Deze ga je aanpassen naar jouw wens. Denk aan het lettertype en pas de tekst aan.

Stap 3: Voeg de foto van jouw baby toe of kies een leuk plaatje uit de beeldbank die de website beschikbaar heeft.

Stap 4: Nu sla je het kaartje op in jouw account, zodat je het niet kwijt kunt raken.

Stap 5: Bestel een proefdruk van het kaartje, vaak bieden deze websites dit gratis aan. Je kunt dan jouw kaartje in het echt zien en voelen.

Stap 6: Tevreden? Bestel zoveel kaartjes als je nodig hebt. Vaak zit er nog wel een leuke aanbieding aan vast.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS