Hoe bereid je je voor op een geslaagde borrel bij je thuis?

Komen je vrienden langs, ben je bijna jarig, of is er een andere reden om een borrel te geven? Pak dan vooral een keertje extra uit en maak er een onvergetelijke avond van, met een feestelijke aankleding, fijne muziek en verrassende borrelhapjes op tafel. Om jezelf stress te besparen is een goede voorbereiding van groot belang, zo voorkom je dat je op de borrelavond zelf niet steeds in de keuken bezig bent. Tips voor de voorbereiding nodig? Lees dan verder! 

Aandachtspunten voor de voorbereiding

Wanneer er meerdere mensen bij je thuis over de vloer komen, is het handig om alvast van te voren ruimte in huis te maken, een afspeellijst aan te maken met fijne achtergrondmuziek, en wat gezellige lichtslingers op te hangen of kandelaars neer te zetten. Denk ook vast na over de hapjes. Maak het niet te ingewikkeld en maak ze ruim van tevoren. Bied je gasten ook vegetarische opties aan en presenteer alle lekkernijen op kleurrijke, feestelijke schalen en zet verse bloemen in vaasjes op tafel. 

Met een goede voorbereiding kun je op de avond zelf alle aandacht richten op je gasten en gezellig bijpraten. Je kunt bijvoorbeeld ruim bij voorbaat alvast online je wijn kopen en alles wat je nodig hebt voor de hapjes. Zo hoef je niet last minute nog door de supermarkt te lopen stressen. 

Welke drankjes serveer je?

Qua drankjes is het altijd goed om je gasten genoeg mogelijkheden te bieden. Denk aan wijn, bier, alcoholvrije drankjes en fris. Nu zijn een krat pils, wat pakken jus d’orange of huisgemaakte limonade en een fles goede alcoholvrije wijn niet zo ingewikkeld. Maar welke wijn kies je voor een borrel? De wijnkeuze is soms nog best een issue. Je wil immers aan de ene kant een toegankelijke wijn die niet al te zwaar en overheersend is, maar tegelijkertijd is wil je je gasten een wijn bieden met voldoende smaak en diepgang. 

Toegankelijke soorten

Een geschikte rode wijn voor je borrel is bijvoorbeeld een franse rode wijn zoals een Merlot, Beaujolais of Pinot Noir. Deze rode wijnen zijn soepel, maar toch hebben ze een mooie diepe smaak, heerlijk om te combineren met een kaas of charcuterie plank. 

Qua witte wijn kun je het beste kiezen voor een niet te zure, maar frisse en subtiele soort. Een frisse witte wijn is bijvoorbeeld een Pinot Grigio of Chardonnay. Heerlijk bij borrelhapjes met vis. 

Kortom, als je voldoende tijd neemt voor de voorbereiding, lekkere dingen inslaat en genoeg drankjes hebt voor ieders wensen, kun je op een ontspannen manier je gasten uitnodigen. Een laatste tip: Vergeet ook vooral niet zelf te genieten tijdens je borrel. Je gasten zijn niet zo kritisch en waarderen het vast enorm dat ze zijn uitgenodigd voor een gezellig hapje en drankje bij je thuis!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS