Antonie Kamerling lanceert HeelNederlandDeeltUit.nl

Op de landelijke Dag van de Leraar zaterdag 3 oktober lanceert acteur Antonie Kamerling de site HeelNederlandDeeltUit.nl. De website van Edukans, de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs, moet 10.000 kinderen in Malawi op school helpen. De lancering vindt plaats in het Openluchtmuseum in Arnhem.

Acteur en zanger Antonie Kamerling vertelt over zijn reis naar Malawi en geeft samen met Edukans directeur Kees de Jong het startsein voor de actie ‘Heel Nederland deelt uit’. Ook wordt de TV commercial van de actie voor het eerst vertoond.

Nederlandse leraren helpen Afrikaanse collega’s

De Dag van de Leraar biedt leraren een vol programma met workshops, muziek en activiteiten voor kinderen. Ook worden de winnaars van de verkiezing van de Leraar van het Jaar gekozen. Minister Plasterk is in het museum aanwezig. Het museum is gewoon geopend voor reguliere bezoekers. De actie ’Heel Nederland deelt uit’ wordt gelanceerd bij de ouderwetse school in het museum. Met de schoolspullen worden niet alleen kinderen maar ook leraren in Malawi enorm geholpen. Want zonder een boek of ander lesmateriaal is goed legeven onmogelijk.

Website leeg verkopen

De actie Heel Nederland Deelt Uit is een initiatief van ontwikkelingsorganisatie Edukans. In Malawi is een enorm tekort aan schoolspullen. De schoolspullen die bezoekers van de site www.HeelNederlandDeeltUit.nl kopen, worden in Malawi gekocht en op scholen uitgedeeld. Doel is om de webshop leeg te verkopen. Hiermee worden 10.000 kinderen in Malawi op school geholpen.

Bekende Nederlanders delen uit

Bezoekers van de website kiezen zelf welke schoolspullen ze uitdelen. Er is een ruime keus, zoals schriften, pennen, boeken, schoolbankjes en atlassen. Op de site vertellen ook bekende Nederlanders welke schoolspullen zij kopen. Iedereen die een aankoop doet, kan een ludiek en persoonlijk filmpje van Antonie Kamerling doorsturen naar vrienden en kennissen met de oproep om ook schoolspullen te kopen.

Kamerling reisde begin september met Edukans naar Malawi. ‘Ongelofelijk hoe blij je de leraren en kinderen maakt met een paar simpele schoolspullen. Het geven van goed lesmateriaal helpt écht. Je geeft kinderen een kans op onderwijs en daarmee een kans op een betere toekomst.’

Voor meer informatie:  www.heelnederlanddeeltuit.nl

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS