Speculaasbrokken
Deze speculaasbrokken mogen natuurlijk niet ontbreken op pakjesavond!
Ingrediënten
- 200 gr. zelfrijzend Bakmeel
- 2 el. Speculaaskruiden
- 125 gr. donkere Basterdsuiker
- 150 gr. Boter (+ iets extra voor het invetten van de bakplaat)
- 1 el. Melk
- Zout
- Amandelschaafsel
Benodigdheden
- Beslagkom
- Tafelmes
- Huishoudfolie
Voorbereiding
Meng het zelfrijzend bakmeel, een snufje zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in de beslagkom.
Voeg hierna de boter (in kleine stukjes)toe.
Vermeng het geheel met de melk en kneed het tot een soepel deeg.
Verpak dit deeg in de huishoudfolie en leg dit 3 uur in de koelkast.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden C en vet het bakblik alvast in.
Rol het deeg uit tot een plak van ca. 1 cm. dikte en druk er het amandelschaafsel op.
Leg het deeg op de ingevette bakplaat en bak het bruin in 45 min.
Je kunt de koek het beste laten afkoelen op de bakplaat en zodra de koek afgekoeld is kunnen jullie deze in stukken breken.
Fijne Pakjesavond!