Muffins met een verrassend frisse smaak!
Ingrediënten
- 200 gr. Zelfrijzend bakmeel
- 4 Eieren
- 200 gr. Suiker
- 200 gr. Roomboter (op kamertemperatuur)
- 1 Zakje vanillesuiker
- 200 gr. gewassen rozijnen
- Snufje zout
Benodigdheden
- Beslagkom
- Staafmixer
- Pollepel
- Eetlepel
- Muffinblik
- Papieren cupcakevormpjes
- Satéhprikker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 165°C
Klop de boter en suiker 5 minuten met de staafmixer. Voeg daarna de eieren een voor een toe terwijl je blijft kloppen.
Voeg vervolgens het meel, vanillepoeder, de rozijnen en het zout bij elkaar en roer dit door het eimengsel met de pollepel.
Zet de papieren cupcake vormpjes in de vakjes van het muffinblik en schep met de eetlepel de vormpjes tot ongeveer de helft vol.
Bak de muffins in 60 minuten gaar en goudbruin.
Tip
Om te controleren of de muffins al gaar zijn kun je de satéhprikker in het midden van de muffin steken, komt deze er schoon en droog weer uit dan zijn de muffins gaar, zit er nog nat beslag aan de prikker dan moet je de baktijd nog iets verlengen.