Paas Roomkaastaart
Typisch Amerikaans gerecht voor 10 personen.
Roomkaastaart is een typisch Amerikaans gerecht en is vooral bekend omdat het enorm vult.
De amandel vormt in deze taart een fijn contrast met de zachte inhoud van de taart.
Voldoende voor 10 personen.
Bron: Martha Stewart
Ingrediënten
- 900 gram Roomkaas
- 100 gram zeer fijn gemalen Amandel
- 0,5 kopje (zware) Room
- 1,5 kopje Suiker
- 4 flinke Eieren
- fijn geraspte Citroenschil
- fijn geraspte Sinaasappelschil
- 1 tl. Vanille extract
- Boter
Benodigdheden
- 20×7 rond bakblik
- Ovenbraadpan groot genoeg om bakblik in te plaatsen
- Rasp
- Mixer
- Beslagkom
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smeer het bakblik in met boter (bodem en zijkant) en bestrooi deze met de fijngemalen amandel
Bereiding
Klop in de kom de roomkaas, de room en de suiker tot er een zacht, glad geheel ontstaat.
Voeg de eieren toe en klop tot deze volledig zijn opgelost.
Voeg als laatste de geraspte schillen en de vanille toe.
Giet het mengsel in het bakblik, zet het bakblik in de ovenbraadpan en plaats dit in de oven.
Vul de ovenbraadpan met kokend water tot ongeveer 2/3 van het bakblik.
2 uur laten bakken, water aanvullen indien nodig.
Oven uitzetten, ovendeur op een kiertje zetten en de cake laten afkoelen in de oven.
Zodra de cake voldoende afgekoeld is, het bakblik met de cake in de koelkast zetten en een nacht laten afkoelen.
Keer het bakblik om op een taartschaal en je Paas Roomkaastaart is klaar om te serveren!
Eet smakelijk!