Paraplu Koekjes Traktatie (1/2)

Paraplu Koekjes

Het regent, het regent!!!

Ingrediënten

De Koekjes

  • 125 gr. margarine
  • 125 gr suiker
  • 210 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker

De botercreme

  • 200 gr. boter
  • 200 gr. poedersuiker
  • 2 el. melk
  • Voedselkleurstof (pasta of druppels)

Benodigdheden

De koekjes

  • Beslagkom
  • Bakpapier
  • Uitsteekvormpje (grootste rondje)
  • Steelpannetje
  • Staafmixer met haken
  • Deegroller
  • Keukenspatel
  • Rooster
  • Cocktailprikkers of kleine lollystokjes
  • Buig-rietjes

De botercréme

  • Beslagkom
  • Staafmixer
  • Dessertschaaltjes + Lepeltjes
  • Botermesje
  • Satehprikker

Voorbereiding

De koekjes

Laat de boter smelten in het pannetje, draai de hittbron uit en laat de boter iets afkoelen

Beleg de bakplaat met het bakpapier

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bestuif een deel van het werkblad met 10 gram bakpoeder.

Kneed met de mixer in de beslagkom alle ingrediënten tot een stevige  bal deeg.

Haal de deegbal uit de beslagkom en leg het deeg op het met bakmeel bestuifde werkblad.

Rol het deeg met de deeg roller plat, tot ongeveer een centimeter.

Druk het grote ronde uitsteekvormpje in het deeg, Snij met het schilmesje de rondjes in twee gelijke helften en maak daarna kleine golvende driehoekjes aan de  rechte kant van de halve rondjes. haal daarna met de spatel paraplu-vormpjes van het werkblad af en leg deze op het bakpapier.

Zodra alle paraplu-vormpjes op de bakplaat liggen, steek je in elke parapluutje een cocktailprikker

Bak de koekjes in 10 minuten gaar, waarbij de koekjes een bruin randje krijgen.

Laat de koekjes buiten de oven eerst op de bakplaat afkoelen, na ongeveer een kwartier kun je ze met de spatel verwijderen en op het rooster leggen.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS