Ingrediënten
- 5 Perssinaasappelen
- 1 Citroen
- 4 el. Grenadinesiroop
- 2 el. Suiker
- 2 Rijpe kiwi’s
- 2 el. Poedersuiker
- Spuitwater (bijv Spa Rood)
Benodigdheden
- 1 glazen karaf
- Champagne glazen
- Citruspers
- Schilmesje
- Snijplank
- Bordje
- Houten pollepel
- Eetlepel
Voorbereiding
Snij de 5 sinaasappelen en de citroen doormidden.
Pers ze vervolgens met de citruspers goed uit.
Giet de sinaasappelsap en het citroensap in de karaf.
Maak de randen van de champagneglazen nat.
Strooi de poedersuiker op het bordje en druk de randen van de glazen hier even in.
Schil de kiwi’s en snijd ze in stevige schijfjes.
Maak in elk schijfje een smalle inkeping.
Bereiding
Voeg aan het citrussap in de karaf, de grenadinesiroop en de suiker toe.
Roer het geheel met de houten pollepel goed door, tot de suiker gesmolten is.
Vul elk champagneglas met een eetlepel uit de karaf.
Nu kun je de champagneglazen verder vullen met het spuitwater.
Schuif op elk champagneglas een schijfje kiwi.
Een heerlijk drankje om mee te toosten tijdens een Kinderfeestje of met Oud & Nieuw
Proost en een gelukkig nieuwjaar!