Koninginnedag Muffins
Echte Koninklijke muffins met de Appeltjes van Oranje!
Bak samen met je kinderen, deze heerlijke muffins met een verrassende sinaasappelsmaak!
Ingrediënten
- 2 kopjes bloem (plus een beetje extra)
- 30 gr, boter (plus een beetje extra)
- 4 eieren
- 1/2 kopje suiker
- 4 el. bakpoeder
- 1 Perssinaasappel
- Snufje zout
Benodigdheden
- 2 Beslagkommen
- Muffinblik
- Citruspers
- Snijplank
- Snijmes
- Rasp
- Satehprikker
- 1 kopje + 1 eetlepel
- Gebaksschaal
Voorbereiding
Meng in de beslagkom de eieren, boter en suiker, kneed dit tot het een sponsachtig geheel wordt.
Boen de sinaasappel goed schoon onder de kraan, rasp nu een gedeelte van de schil er af, voor dit recept hebt je 1 el. geraspte sinaasappelschil nodig.
Hierna kun je de sinaasappel uitpersen, Voor dit recept heb je 1 kopje sinaasapplesap nodig.
Meng hierna het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil door de sponsachtige substantie heen.
Meng in de andere beslagkom het bloem , zout en het bakpoeder
Bestrooi een gedeelte van het aanrechtblad met het beetje extra bloem.
Bereiding
Voeg nu het mengsel van eieren, boter, suiker, sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil samen met het meel in de beslagkom, kneed dit nu tot een geheel, daarna kun je het nogmaals stevig kneden op het met bloem bestrooide deel van het aanrechtblad.
Verwarm de oven voor op 175°C
Vet het muffinblik met het beetje extra boter, goed in. Nu kunnen jullie alle vakjes van het muffinblik vullen met het deeg.
Bak de muffins nu in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin, je kunt dit controleren door de satehprikker in de muffins te steken, komt de satehprikker er droog weer uit, dan zijn ze gaar, als er deeg aan de prikker blijft kleven, moeten de muffins nog iets langer bakken.
Laat de muffins zeker een half uur afkoelen in het blik, daarna kunnen jullie ze er voorzichtig uithalen en op de gebaksschaal leggen.
Fijne Koninginnedag!