Kerstkransjes
Serveer met Kerst deze heerlijke zelfgebakken traktatie!
Ingrediënten
- 250 gr. bloem
- 165 gr. roomboter
- 125 gr. basterdsuiker
- 2 eieren
- 10 gr. Citroenrasp
- 3 gr. Bakpoeder
- Boter voor het invetten van de bakplaat
- Suiker
- Amandel schaafsel
Benodigdheden
- Beslagkom
- Glazen schaal
- Garde
- Koekjes uitsteekvorm (bloem)
- Appelboor
- Invetkwastjes
Voorbereiding
- Vermeng de boter, suiker, citroenrasp en een ei in de beslagkom. Voeg vervolgens de bloem en het bakpoeder toe.
- Was je handen met koud water en droog ze daarna goed af. Kneed het mengels met je koude handen tot een soepele bal.
- Laat het deeg 30 minuten opstijven in de koelkast. Kneed het deeg nu nogmaals en rol het uit tot een dikte van ongeveer 5 mm.
Bereiding
- Steek de koekjes uit met het vormpje, willen jullie de kerstkransjes met een lintje ophangen in de boom, dan kun je met de appelboor in het midden van het uitgestoken bloem-vormpje een gat uitsteken.
- Verwarm de oven voor op 190° en vet de bakplaat in met de overgebleven boter.
- Klop het tweede ei los in de glazen schaal en bestrijk de deeg-sterren hiermee, bestrooi de bloemen met de amandelschaafsel en de suiker.
- Bestrijk de bloem-vormpjes met een los geklopt ei. Bestrooi ze met geschaafde amandelen en wat suiker.
- Bak de kerstkransjes in ongeveer 15 à 20 minuten gaar en goudbruin, laat de kerstkransjes buiten de oven op de bakplaat 10 minuten afkoelen, daarna kunnen de kerstkransjes verder afkoelen op een rooster.
Prettige Kerstdagen!