Home Koken & eten Traktaties Chocolade Kokosmakroon Bollen Recept

Chocolade Kokosmakroon Bollen Recept

0
Chocolade Kokosmakroon Bollen Recept

Chocolade en kokos, altijd een lekkere combi!

Gezellige samen met je kinderen op een regenachtige middag koekjes bakken.

Ingrediënten

  • 250 gr Basterdsuiker
  • 2 pakjes Vanillesuiker
  • 250 gr geraspte Kokos
  • 4 Eieren
  • enkele vellen Ouwel
  • snufje Zout
  • Chocolade repen.

Benodigdheden

  • Spuitzak, met gekartelde spuitkop
  • Beslagkom (vetvrij)
  • Bakpapier
  • Pollepel
  • Magnetron bestendige schaal
  • 2 Eetlepels

Bereiding

De Kokosmakronen

Als eerste moet je de eieren splitsen omdat je alleen stijf opgeklopt eiwit nodig hebt.

Het splitsen van het ei in het dooier en eiwit. Dit vergt enige handigheid, hoewel er ook apparaten voor in de handel zijn. Tik met het ei op de rand van een schaal, zodat de schaal breekt. Breek het ei open door de beide duimen in de breuk te zetten. Houdt het ei hierbij boven de schaal. Schenk het eiwit af. Doe de dooier hierbij om beurten in de ene en de andere schaal. Draag er zorg voor dat het uiterst dunne vliesje dat om de dooier zit niet breekt. Als zoveel mogelijk eiwit is afgelopen, doe dan de dooier vervolgens in een aparte schaal. Moeten er meerdere eieren gesplitst worden, dan is het verstandig om het eiwit telkens in een apart schaaltje af te gieten. Hiermee wordt voorkomen, dat mocht een dooier stuk gaan, de grotere hoeveelheid inmiddels gescheiden eiwit hiermee in aanraking komt.

Verwarm de oven voor op 150° C

Klop de eiwitten stijf en voeg onder het kloppen steeds wat van de basterd- en vanillesuiker toe.

Als laatste voeg je de geraspte kokos en het snufje zout toe.

Bedek de bakplaat met het bakpapier en leg vervolgens op het bakpapier de vellen ouwel, schep het kokosbeslag in de spuitzak. Nu kun je cirkels kokosbeslag spuiten op de ouwelvellen.

Bak de makronen in ongeveer 20 tot 30 minuten gaar en lichtgeel.

Het Chocolaagje

Breek de chocolade repen in kleine stukjes en leg deze stukjes in de magnetron bestendige schaal. Verwarm de chocolade nu gedurende 30 seconde.

Haal na deze 30 seconde de schaal uit de magnetron en roer de chocolade even goed door, vervolgens kun je de schaal weer in de magnetron zetten en weer voor 30 sec laten verwarmen. Herhaal dit ritueel tot bijna alle chocolade gesmolten is. Nu kun je het nog eenmaal goed doorroeren en totdat ook de laatste stukjes chocola door de warmte in de schaal gesmolten zijn.

Bedek een gedeelte van het aanrechtblad met een nieuw stuk bakpapier.

Met behulp van de twee eetlepels haal je de kokosmakronen een voor een door de gesmolten chocola. Daarna kun je ze te drogen leggen op het schone bakpapier.

Eet smakelijk!