Wafels met warme kersen en vanille ijs
Een heerlijk Kerst dessert, met een heus 5 sterren restaurant gevoel
Thuis in een paar minuten een heerlijk luxe dessert op tafel zetten.
Ingrediënten
- 1 pak kant en klare wafels
- 1 pot pitloze kersen op siroop
- 2 tl. Allesbinder (Honig) opgelost in water
- 4 Schepjes suiker
- 4 Bolletjes vanille ijs
- Spuitbus slagroom
- 1 Bus poedersuiker
Benodigdheden
- 4 mooie bordjes
- 4 dessert lepels
- Pannetje
- Garde
- Zeef
- Opscheplepel
Voorbereiding
Houd de zeef boven het pannetje en giet hierdoor de kersen af.
Verwarm de kersensiroop en voeg al roerdende met de garde de allesbinder toe.
Blijf dit goed roeren, het vocht zal nu dikker worden.
Voeg nu de kersen en suiker toe, laat het nu even doorkoken.
Bereiding
Leg op elk bord een wafel.
Bestrooi de wafels met een beetje poedersuiker.
Schep nu de warme kersen op de bordjes.
Hierna leg je op elk bordje nog 1 bolletje vanille ijs.
Als laatste versier je het toetje met een toefje slagroom.
Dessert lepels erbij en smullen maar.
Eet smakelijk!