Het Grote Elfstedentochtspel

Het Grote Elfstedentochtspel

Wie weet er als eerste de Bonkevaart te bereiken voor de eindsprint?

Exclusief voor lezers van onze Nieuwsbrief

Speciaal voor lezers van de nieuwsbrief hebben wij ‘Het Grote Elfstedentochtspel’ ontwikkeld. Een spannend spel voor het hele gezin.

Wie weet er als eerste de Bonkevaart te bereiken voor de eindsprint? Klunen, wind tegen en dweilorkesten zijn maar een paar obstakels die je tegenkomt, onderweg naar de finish.

Voorbereiding

Voor je het spel kunt spelen, moet je eerst nog wat dingen in elkaar knutselen. In de welkomstmail vind je een link waar je een pdf bestand met daarin alles wat je nodig hebt voor dit spel: De spelregels, een blad met kaartjes, een blad met schaatspionnen + dobbelsteen en 4 bladen met het speelbord.

  • Print alle bladen die je in dit pdf bestand vindt uit. Gebruik hiervoor bij voorkeur stevig fotopapier.
  • Knip de kaartjes netjes uit en, als je geen eigen pionnen en dobbelsteen wilt gebruiken, de schaatsen en dobbelsteen ook en plak deze met een drupje lijm in elkaar.
  • Snij met behulp van een snijmes en een liniaal (of knippen met een schaar als je een vaste hand hebt) de witrandjes van de 4 speelbord bladen weg.

Het speelbord

Uiteraard kun je de vier delen van het spelbord zo gebruiken, eventueel aan elkaar geplakt met wat plakband, maar het is natuurlijk nog mooier om er een stevig bord van te maken.

  • Snij hiervoor 4 stukken stevig karton op de juiste maat. Plak 2 stukken met behulp van Gaffertape of Ducttape aan elkaar op deze manier en doe hetzelfde met de twee andere stukken.
  • Draai beide aan elkaar geplakte delen om en plak ze vervolgens op deze manier aan elkaar.
  • Draai het geheel weer om en smeer het karton in met stevige lijm. Plak de uitgeprinte delen van het speelbord op de kartonnen ruggen en laat het geheel drogen volgens de aanwijzingen die je bij de lijm vindt.

Veel plezier!

Lees nog even de spelregels door en je bent helemaal klaar voor een spannend potje!

Heel veel schaatsplezier!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS