Fondant
Om je taarten nog mooier mee te maken
Fondant is een substantie die in deegvorm vaak gebruikt wordt voor de vulling van bonbons.
In glazuurvorm wordt Fondant bijvoorbeeld gebruikt om marsepein, gebak, soezen en koeken te versieren.
Fondant wordt gemaakt door suiker en glucose te koken.
Bron: Wikipedia
Ingrediënten
- 900 gr Poedersuiker
- 4 el. Water
- 3 tl. Gelatinepoeder (afgestreken schepjes)
- 4 tl. Glycerine
- 3 el. Glucosestroop
- Voedsel kleurstof (pasta of druppels)
Benodigdheden
- Steelpannetje
- Eetlepel
- Theelepel
- Houten pollepel
- Plastic wegwerphandschoentjes
- Huishoudfolie
- Deegroller
Bereiding
Als eerste los je op een laag vuurtje het gelatinepoeder op in de 4 eetlepels water, roer dit zachtjes door met de pollepel. Vervolgens kun je de glycerine en het glucosestroop al roerdende toevoegen.
Zodra dit een mooi glad mengsel is geworden, kun je de pan van het vuur halen en steeds al roerende wat van het poedersuiker toevoegen. zorg er wel voor dat het mengsel niet gaat klonteren.
Wanneer het bijna onmogelijk wordt om nog te roeren, kun je de plastic handschoentjes aan trekken en het fondant deeg uit de pan halen, het laatste beetje poedersuiker kun je er nu doorheen kneden, kneed het geheel goed stevig zodat er geen luchtbelletjes ontstaan in het deeg.
Nu kun je het deeg luchtdicht in het huishoudfolie wikkelen en bewaren in de koelkast.
Wil je gekleurd fondant gebruiken, dan kneed je de voedselpasta er eerst stevig doorheen voordat je het fondant in het huishoudfolie wikkelt.
Voordat je het fondant voor gebruik gaat uitrollen, moet je het altijd eerst weer even kneden.
Veel plezier met het versieren van de mooiste taarten!