maandag 5 januari 2009
Chocolade Aardbeien
Een overheerlijke traktatie: aardbeien overgoten met een chocolade laagje.
Maar pas op! Hier eet je je vingers bij op!
Dit receptje is prima te doen voor kinderen vanaf een jaar of 4-5, zeker als papa of mama een beetje helpen.
Benodigdheden:
- 500 gram Aardbeien
- Een flinke reep melkchocolade
- Sate prikkers
- Chocolade fondue setje (een kommetje waar een waxinelichtje onder past)
- Vergiet
- Beker
Stap 1
Breek stukje voor stukje chocolade af en laat deze voorzichtig smelten in de fondue set.
Stap 2
Was ondertussen de aarbeien in een vergiet onder de koude kraan. Het groene kroontje er niet afhalen.
Stap 3
Als alle chocolade gesmolten is, kun je de aardbei er met een sate prikker voorzichtig in dopen.
Stap 4
Zet de aardbeien met de sate prikkers op de kop in een beker en laat ze rustig een uurtje afkoelen.
Variatie tips:
Probeer ook eens Sinaasappel met pure chocolade of Peer met witte chocolade!