Verschillende soorten babynamen

Het kiezen van de juiste babynaam kan een stressvolle bezigheid zijn. Misschien vind je heel veel namen wel leuk, maar nét niet leuk genoeg om te bombarderen tot dé naam. Daarnaast bestaat de kans dat je niet in je eentje bent en dat je dus rekening moet houden met de smaak van je partner. Als jullie geluk hebben, komt jullie smaak aardig overeen. Als jullie iets minder geluk hebben, is er nog werk aan de winkel. Want eerlijk is eerlijk; er zijn super veel soorten babynamen. Van korte tot lange namen, van pure Nederlandse boerennamen tot (licht) exotische namen… de mogelijkheden zijn eindeloos! En dat maakt het soms extra moeilijk om gezamenlijk tot een leuke naam te komen. In dit artikel lichten we de verschillende soorten babynamen toe.

Korte- en lange babynamen

Waar de een van korte babynamen houdt, is de ander gek op lange babynamen. Daardoor kan het lastig zijn om samen tot een besluit te komen. Het is namelijk ook niet even iets dat je moet bedenken. Het is dé naam voor jouw kind en hij/zij moet er zijn/haar hele leven mee doen! Misschien vindt de een Bram heel leuk, terwijl de ander liever voor Benjamin gaat. Je kunt hierin ook een compromis maken. Er zijn namelijk veel namen die uit twee namen bestaan. Je kunt dan voor de volledige naam de lange naam gebruiken en de korte naam als roepnaam. Bijvoorbeeld: Amy of Amy-Jane, Amy-Lynn. 

Nederlandse namen vs. Exotische namen

Dan hebben we nog de oer Hollandse namen zoals onder andere Bram, Lars, Luuk, Daan voor de jongens en Lotte, Emma, Sara en Nina voor de meisjes. En waar de een deze namen echt fantastisch vindt, de ander kan hiervan gruwelen. Er is geen goed of fout, want over smaak valt niet te twisten. Maar wil je geen Hollandse naam, kun je ook voor een exotische naam kiezen. Denk bijvoorbeeld aan deze jongensnamen: Jordan, Djayro, Jeremiah. En voor de meiden: Jesslynn, Destiny en Apalonia. Je ziet dat er een groot verschil is tussen deze namen en je kiest dan ook een naam die bij jullie past. 

Namen uit een bepaalde streek

Je hebt ook nog namen die in een bepaalde streek veel voorkomen, terwijl ze ergens anders helemaal niet voorkomen. Er zijn bijvoorbeeld veel Friese namen die nu ook op andere plaatsen in Nederland populair worden. Denk bijvoorbeeld aan Fedde, Hidde, Fosse en Aya, Doutzen en Yfke. Het leuke is, als jij in een andere streek woont, dat je een hele bijzondere naam hebt. Want buiten Friesland om, komen deze namen niet veel voor. Op die manier heb je een hele bijzondere en originele naam. Je kunt ook voor een Scandinavische, Arabische, Vlaamse of Indische naam gaan. Maar kies een naam waar jullie allebei achter staan. De naam gaat namelijk een heel mensenleven mee. 

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS