Hoe maak je een fietsvakantie met kinderen succesvol?

Jij en je partner zijn dol op fietsvakanties. Toen de kinderen er nog niet waren, pakten jullie regelmatig de fiets om de omgeving te ontdekken. Heb je zin in weer zo’n actieve vakantie, maar dit keer met de kids? Dan is een fietsvakantie zeker een goed idee. Let wel op dat kinderen andere behoeften hebben dan volwassenen. Heb je jonge kinderen? Dan moet je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat ze op tijd moeten eten en slapen. Kinderen zijn snel afgeleid en houden het niet zo lang vol op de fiets. Een goede voorbereiding is dus van groot belang als je met de kinderen op fietsvakantie wilt. Lees snel verder hoe jij een fietsvakantie met kinderen laat slagen. 

Ga goed voorbereid op vakantie

Met een goede voorbereiding is alles mogelijk. Maar waarmee moet je eigenlijk rekening houden en wat houdt een goede voorbereiding in? Laten we beginnen met het controleren van één van de belangrijkste dingen: de status van de fietsen. Check o.a. de handremmen, verlichting, bandenspanning en de ketting. Heb je wat twijfels? Je kan de fietsen ook laten controleren door een fietsenmaker. Online kan je eventueel wat DIY video’s bekijken zodat je onderweg kleine reparaties kan uitvoeren, mocht dat nodig zijn. Zorg dat je de juiste fiets- en regenkleding meeneemt. Je gaat er vanuit dat het droog blijft, maar helemaal zeker weet je het natuurlijk niet. En wat dacht je van het bagagegewicht? Je hebt veel spullen nodig. Als je met meerdere personen gaat fietsen, kan je het gewicht verdelen. Probeer een gewicht van 20 kg per persoon na te streven. De fietsvakantie is misschien nog niet begonnen, maar we willen je alvast een belangrijke tip meegeven. Zorg dat je onderweg genoeg drinkt en eet. Het is belangrijk om tijdens inspanning genoeg te drinken. Neem water of een sportdrank mee zodat je niet uitdroogt. Plan voldoende pauzes in zodat je iets kan eten. Neem een koeltas of box mee. Hierin houd je al het eten en drinken koel en vers. Maak het leuk voor de kinderen en laat koeltassen bedrukken met hun naam of een leuke print.

Wat neem je mee?

Eindelijk is het dan zover, jullie gaan heel binnenkort op fietsvakantie. Wat betekent dat je aan de slag gaat met het pakken van alle spullen. De spullen die je meeneemt zijn afhankelijk van een aantal zaken zoals de bestemming, de reisduur en de weersverwachting. Zodra je dit weet, wordt het een stuk makkelijker om je paklijst samen te stellen. Denk aan alle benodigdheden voor de fiets, kleding, verzorgingsartikelen, kampeermateriaal, gadgets en (reis)documenten. Maar vergeet natuurlijk ook niet de spullen voor de kinderen. Naast alle standaard uitrusting is het ook leuk om wat kleine (reis)cadeautjes mee te nemen. Vrolijke kinderbekers en bedrukte mokken met naam, spelletjes of een vakantie doeboek. Hier zul je de kinderen ongetwijfeld blij mee maken.

De mooiste fietsroutes

Op de fiets ontdek je de mooiste plekjes. Meestal zijn dit plekken waar je met de auto niet kan komen. Er zijn zoveel verschillende fietsroutes. Vaak worden er ook kindvriendelijke fietsroutes aangeboden, geschikt voor een gevarieerd dagje uit voor het hele gezin. Onderweg kan er gestopt worden bij een speelplaats, zwembad of picknickplek. Op deze manier maak je een fietsvakantie ook voor de kinderen ontzettend leuk.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS