Cadeau idee: Stropdas Knutselen: 2

Stropdas – 2

Helemaal van nu…Een designer stropdas!

Dit Vaderdag knutselwerkje is echt een klusje wat jullie samen in het geheim kunnen doen.

Gezellig samen naar de markt en uiteraard strijk jij zelf even de plaatjes op de stropdas!

Benodigdheden

  • 1 effe katoenen stropdas (in papa of opa’s lievelingskleur)
  • Strijkplaatjes (bijv van papa’s favoriete voetbalclub)
  • Strijkbout
  • Strijkplank
  • Cadeaupapier + plakband en een schaar

Voorbereiding

Op de markt zijn er heel veel verschillende kraampjes waar ze allerlei fournituren (spulletjes die men gebruikt als men achter de naaimachine zit) verkopen, bij deze kraampjes verkopen ze ook heel vaak mooie strijkplaatjes.

Dus neem mama of oma gezellig mee naar de markt en kies bij een van deze kraampjes de mooiste strijkplaatjes uit.

Knutseluitleg

Als eerste moeten jullie de strijkplank en de strijkbout vast even klaar zetten, daarna kan mama of oma de stropdas bij zichzelf strikken.

Nadat de stropdas netjes gestrikt is, moet ze deze voorzichtig weer af doen, de knoop moet wel goed blijven zitten, zodat jullie precies weten waar de plaatjes moeten komen.

Leg vervolgens de nog gestrikte stropdas op de strijkplank en schuif nu net zolang met de plaatjes op de stropdas, tot je het helemaal mooi vind.

Nu moet mama of oma echt even komen helpen en de plaatjes met de strijkbout vastplakken op de stropdas. Dit doen ze door de strijkbout recht boven het plaatje te houden en deze er direct op te drukken, daarna kunnen ze voorzichtig iets heen en weer strijken met de strijkbout.

Nu kunnen jullie de stropdas en de vastgestreken plaatjes even laten afkoelen, zodra de stropdas weer gewoon koud aanvoelt kun je samen met mama of oma de stropdas mooi gaan inpakken.

Fijne Vaderdag!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS