Cadeau idee: Fotolijstje knutselen

Fotolijstje

Een prachtig fotolijstje die de kinderen kunnen knutselen voor vaderdag.

Papa of opa wordt voortaan altijd blij wakker.

Want op zijn nachtkastje staat een foto van jou in jouw zelfgemaakte fotolijstje!

Benodigdheden

  • 1 (onbehandeld houten frame) Fotolijstje (10 X 15 cm)
  • Scrapbook steentjes
  • Vilt
  • Plakaatverf
  • Verfkwastjes
  • Hobbylijm
  • Lijmkwastje
  • Stickers
  • Glanslak + kwastje
  • Mooie foto van jezelf (10 X 15 cm)

Voorbereiding

Als eerste moet je natuurlijk bedenken, wat papa of opa nu enorm leuk vind, bijv een wereldstad als Parijs of New York, of houdt hij meer van vissen of van voetbal.

Leg alle benodigdheden klaar op tafel, doe dit natuurlijk wel als papa of opa de deur uit zijn, het moet natuurlijk nog wel een geheimpje blijven.

Zodra alles klaar staat, kun je beginnen.

Knutseluitleg

Als eerste moet je nu bepalen wat voor kleur het lijstje gaat krijgen, zodra je dit weet schilder je met de plakaatverf het lijstje dun in, plakaatverf droogt als je het dun opbrengt erg snel, dus na een minuutje of 20 wachten kun je waarschijnlijk al beginnen met alle versieringen op het lijstje te plakken.

Terwijl je aan het wachten bent tot de verf droog is, hoef je natuurlijk niet stil te blijven zitten, je kunt uit het vilt nu leuke dingen knippen, als papa of opa bijv. van vissen houdt dan knip je nu wat visjes en een hengel uit het vilt.

Zodra het lijstje goed droog is, kun je deze plat neerleggen en eerst jouw versieringen er eens opleggen, om te kijken of je het een mooie plek vind, als je alle versieringen op de juiste plek hebt liggen, kun je ze een voor een met behulp van de hobbylijm opplakken, op de lijm staat vaak wel hoelang deze moet drogen.

Als alle versieringen goed vastgeplakt zitten, kun je het fotolijstje gaan aflakken, op het potje glanslak, staat precies beschreven hoe je dit het beste kunt doen. Als het lastig vind op het beplakte lijstje te beschilderen met glanslak, dan kun je er ook voor kiezen om een spuitbus glanslak te kopen. maar spuit dan wel buiten op de terrastegels het lijstje in. leg voor de zekerheid dan ook nog even een krantje onder het lijstje, mama vind het vast niet zo’n geslaagd idee om op een gelakt terras te moeten zitten komende zomer.

Zodra de glanslak goed droog is, kun je samen met mama of oma jouw foto in het lijstje doen en het lijstje mooi inpakken!

Fijne Vaderdag!

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS