Een loopauto: super leuk cadeau voor zowel jongens als meisjes!

De loopauto is op het gebied van speelgoed een grote favoriet bij veel ouders. Kinderen beleven er veel plezier aan en het ondersteunt hen ook nog bij het leren lopen. Maar hoe oud moet je kind nu eigenlijk zijn om te beginnen met een loopauto? En waar moet je op letten bij de aankoop? In dit artikel helpen we je op weg met de meest belangrijke informatie over het kopen van een loopauto voor jouw kind!

Wat is een loopauto?

De kans is groot dat je al weet wat een loopauto is, maar we leggen het voor de zekerheid even kort uit. Een loopauto is een voertuig op vier wielen dat uiteraard niet gemotoriseerd is. Je kind zit op de auto en met zijn of haar voetjes op de grond. Door het maken van loopbewegingen kan een kind de auto laten voortbewegen. Het is een geliefd stuk speelgoed voor peuters en wordt ook regelmatig als cadeau gegeven.

Wanneer koop je een loopauto voor je kind?

Je kunt eigenlijk al redelijk vroeg beginnen met een loopauto. Wanneer jouw kindje kan zitten, kun je al eens kijken wat er gebeurt als je hem of haar erop zet. In het begin kun je natuurlijk gewoon helpen en zelf de auto voortduwen. Op een gegeven moment kan het kind lekker zelf gaan lopen met de auto. Dit is meestal rond een leeftijd tussen de 9 en 12 maanden. Het voordeel van een loopauto is dan dat jouw kleintje nog geen perfecte balans hoeft te hebben, hij kan toch bijna niet omvallen.

De voordelen van een loopauto

Naast het feit dat het speelgoed er heel leuk en stoer uitziet, heeft het ook echt grote voordelen. Een loopauto helpt een kind bij het ontdekken en ontwikkelen van zijn of haar motoriek en balans. Door het afzetten met de voeten verbetert een kind ook de kracht in de benen, wat super handig is als ze gaan leren lopen. Zo’n autootje biedt niet alleen voordelen voor het kind, maar ook voor de ouders. Als je jouw kind bijvoorbeeld mee wil nemen als je boodschappen gaat doen, is dat een stuk makkelijker met een loopauto.

Waar moet je op letten als je een loopauto gaat kopen?

Er zijn een aantal dingen die handig zijn om in je achterhoofd te houden als je een loopauto gaat kopen voor jouw kind. Niet ieder model heeft bijvoorbeeld een duwstang. Die is echter wel handig om te hebben als je de auto meeneemt buiten de deur. Daarnaast zijn er loopauto’s in verschillende materialen en van diverse hoogtes. Soms zijn ze verstelbaar, maar niet altijd. Zorg dus dat je goed in je hoofd hebt wat je wil zodat je de perfecte loopauto kunt kopen voor jouw kindje!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS