Zo richt je een professionele keuken in

Ga je binnenkort een horecazaak openen? Dan zul je ook een professionele keuken moeten inrichten. Dat is nogal een klus, want de apparatuur en indeling die dit type keuken vergt ligt heel anders dan in een gewone keuken thuis. Zo heb je grotere apparatuur nodig en zul je moeten nadenken over looproutes en uitgifte plekken om de doorloop zo soepel mogelijk te houden. In dit artikel bespreken we daarom de belangrijkste tips met je!

1. Meten is weten

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het wordt toch vaak over het hoofd gezien: meten van de ruimte. Misschien ga je in al je enthousiasme toch al vast voor die goede deal die je online hebt gezien, om er vervolgens achter te komen dat het helemaal niet past in jouw keuken samen met de andere professionele keukenapparatuur die je nodig hebt. Meten is daarom echt weten: meet jouw keuken precies op en ga dan pas verder met aankopen doen.

2. Wat heb je nodig?

Voordat je jouw aankopen gaat doen is het verstandig om een lijstje te maken met apparatuur die je nodig hebt in jouw keuken. Denk aan ovens, fornuizen, vrieskasten, koelkasten en meer. Welke apparatuur wordt veel gebruikt? En in welk formaat dient dit dan te zijn? Kies alleen voor de apparaten die jouw horecazaak nodig heeft. Misschien heb jij helemaal geen frituur nodig, ook al is hier een mooie aanbieding voor.

3. Looproutes maken

Als je al je professionele keukenapparatuur hebt gekozen is het verstandig om voor het bestellen op een tekening of online jouw keuken vast in te delen. Zo weet je allererste of het precies past, maar ook of je de juiste looproutes kunt maken om de doorloop te verhogen in jouw horecazaak. 

4. Bestellen van apparatuur

Als alles past en jouw looproute is goed, dan kun je gaan bestellen. Kijk vooral even rond op verschillende sites tussen prijs en kwaliteit: dit kan nogal verschillen.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS