Waar moet je op letten tijdens het kopen van een douchetimer?

Je hebt besloten om water te besparen onder de douche en jouw douchetijd te verkorten van 10 minuten naar 5 minuten. Een slimme keuze die goed is voor het milieu en de portemonnee! Toch heb je niet altijd door hoe lang je nu eigenlijk onder de douche staat, waardoor de douchetijd toch snel op kan lopen. Daarom is het aan te raden om voor een douchetimer in de douche te kiezen. Douchetimers geven op een duidelijke manier aan hoeveel tijd je nog hebt onder de douche om jouw doel van 5 minuten te behalen. Het zijn handige apparaatjes die het verkorten van de douchetijd een fluitje van een cent maken. Maar waar let je nu op bij de aanschaf van een douchetimer? Lees hieronder onze handige tips.  

Tip 1. Let goed op de bevestiging van de douchetimer

Een douchetimer wordt natuurlijk onder de douche gebruikt. Niet iedere douche is voorzien van een plankje of een plaats waar je de douchetimer neer kunt zetten. Daarom is het verstandig om voor een douchetimer met zuignap te kiezen. Zo vind je bij Happyshopper bijvoorbeeld handige douchetimers die aan de achterkant voorzien zijn van een zuignap. Deze zuignap kun je eenvoudig aan een glazen douchedeur vastmaken of aan een glad oppervlak zoals tegels. Let er wel goed op of jij een plek hebt waar je een douchetimer met zuignap op kunt hangen, anders is het toch aan te raden om voor een douchetimer die je neer kunt zetten te kiezen.

Tip 2. De duur van de douchetimer

Vaak is een douchetimer van 5 minuten voldoende om jouw douchetijd in te korten. De meeste douchetimers zijn standaard van een 5 minuten timer voorzien, waardoor je deze niet iedere keer opnieuw in hoeft te stellen. Er zijn ook douchetimers verkrijgbaar met een kortere duur, waardoor je de douchetimer twee keer aan moet zetten. 

Tip 3. Kijk naar de gebruikswijze

Douchetimers zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld voor een digitale douchetimer kiezen of je kiest voor een douchetimer in de vorm van een zandloper. De keuze hiervoor is afhankelijk van jouw eigen wensen. Als je kiest voor een digitale douchetimer heb je de keuze uit simpele exemplaren met slechts enkele knoppen, exemplaren met een extra groot scherm die duidelijk af te lezen is of exemplaren met extra grote knoppen voor als je vingers wat dikker zijn. 

Tip 4. Welk uiterlijk vind je mooi?

Ook niet geheel onbelangrijk is natuurlijk het uiterlijk van de douchetimer. Kies jij liever voor een opvallende, vrolijke kleur om jouw badkamer mee aan te kleden of ga je toch voor een subtiele en meer klassieke kleur? Afhankelijk van het uiterlijk en interieur van jouw badkamer staat een bepaalde soort douchetimer net wat mooier dan de ander.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS