5 tips voor een uitnodigende entree

Het verfraaien van je entree kan een groot verschil maken in de uitstraling van je huis. Het is immers het eerste wat gasten zien wanneer ze bij je thuis komen. Het is dus belangrijk om aandacht te besteden aan de kleine details die de entree compleet maken. Met het doorvoeren van relatief kleine wijzigingen bij je voordeur en hal kun je een optimaal resultaat behalen. Ik geef je 5 tips waarmee je direct aan de slag kunt.

1. Huisnummer bij de voordeur

Een belangrijk onderdeel in de uitstraling en identiteit van je woning is het huisnummer. Daarnaast is een huisnummer handig voor bezoekers en postbezorgers om je huis te kunnen vinden. Er zijn talloze soorten huisnummers op de markt: kies er een die past bij de stijl van je huis en zorg ervoor dat deze duidelijk zichtbaar is vanaf de straat. Mijn voorkeur gaat uit naar een zwart huisnummer. Ik zie het totaalplaatje al helemaal voor me bij mijn houten voordeur en zwarte kozijnen! Je kunt een huisnummer ook combineren met een mooi naambordje waarop je de namen van al je gezinsleden laat terugkomen.

2. Deurgreep op de voordeur

Ook een deurgreep draagt bij aan de look & feel van je entree, dit is namelijk het eerste wat mensen aanraken wanneer ze je huis binnenkomen. Een deurgreep kan er eenvoudig en modern uitzien, of juist klassiek en elegant. Er zijn deurgrepen van verschillende materialen, zoals RVS, messing, chroom en hout. Kies er een die past bij de stijl van je huis en zorg ervoor dat deze stevig genoeg is om dagelijks gebruik te weerstaan. Het voordeel van een RVS deurgreep is dat het een tijdloze uitstraling heeft en jarenlang meegaat.

5 tips voor een uitnodigende entree

3. Groene touch in je hal

Eenmaal binnen gekomen in de hal gaat het erom om een warm welkom te creëren voor jezelf en je gasten. Wat het altijd goed doet is het gebruik van planten. Dit voegt niet alleen kleur toe aan de entree, maar zorgt ook voor een gezellige uitstraling. Plaats een mooie plantenpot op een dressoir en vul deze met een plant, of zet een vaas op je dressoir met kleurrijke (nep)bloemen. Zo voeg je tevens een persoonlijk tintje toe aan de entree.

4. Jassen stijlvol opbergen

Niet alleen is een kapstok een handige manier om je jassen en outdoor kledingstukken te organiseren, het is ook een manier om de stijl van je interieur door te trekken naar je hal. Er zijn verschillende soorten kapstokken beschikbaar. Ik kocht zelf onlangs een kledingroede voor in de hal, dit is in mijn ogen een perfecte manier om alle jassen stijlvol op te bergen. Het voordeel hiervan is ook nog dat hij stevig genoeg is om het gewicht alle jassen van ons hele gezin te dragen.

5 tips voor een uitnodigende entree

5. Zorg voor sfeervolle verlichting

Een goede verlichting bij de entree is niet alleen praktisch, maar ook een goede manier om de ruimte te verfraaien. Verlichting heeft namelijk een positieve invloed op de uitstraling van je entree. Zo kun je buiten bij de voordeur een mooie buitenlamp plaatsen en binnen in je hal werken met sfeervolle dimbare wandlampen. Met de juiste verlichting zorg je ervoor dat je entree er altijd uitnodigend uitziet, zelfs als het donker is.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS